Bosna'da 'Selam Ya Resulullah' günleri başladı

Bosna'da 'Selam Ya Resulullah' günleri başladı

Saraybosna'da, Hz. Muhammed'in (asm) doğum günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik başladı

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Hz. Muhammed'in (asm) doğum günü dolayısıyla düzenlenen ve 30 Ocak'a kadar sürecek etkinlik başladı

Tarihi Başçarşı'da düzenlenen açılış organizasyonunda konuşan İslam Birliği Saraybosna Meclisi Başimamı Ferid Dautoviç, ''Selam Ya Resulullah'' etkinliğinin amacının, Hz. Muhammed'in (asm) sahip olduğu evrensel değerleri tanıtmak ve öğretmek olduğunu söyledi.

Allah'ın, Hz. Muhammed (asm) ve insanlardan aile ve yakınlarını korumayı, diğer kişilerle de iletişim kurmayı, diyalog içinde olmayı istediğini belirten Dautoviç, Hz. Muhammed'in (asm) de önem gösterdiği insanlar arası ilişkiler ve komşuluk ilişkilerine önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

''Selam Ya Resulullah'' etkinliğinin basın sözcüsü Miralem Babayiç de 30 Ocak'a kadar sürecek etkinliğin 24 farklı içerikten oluşacağını ve bu içeriklerin her yaştan insanlara hitap edeceğini söyledi.

Etkinlik kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığının da desteğiyle 12 Ocak Pazar akşamı mevlit okunacağını belirten Babayiç, mevlide Türkiye'den de imamların katılacağını kaydetti.

Açılış organizasyonunda İslam Birliği Meclisi Korosu ilahiler seslendirirken, vatandaşlara mevlit şerbeti ve tatlı ikram edildi. Etkinlik kapsamında, konserler, kitap tanıtımları, sergiler ve söyleşiler düzenlenecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.