Bosna'da öğrenci-TİKA işbirliği

Bosna'da öğrenci-TİKA işbirliği

Son 120 yılın en büyük sel felaketini yaşayan Bosna Hersek'teki sel felaketinde zarar görenlerin yardımına öğrencilerle birlikte işbirliği yapan tika yetişti.

 Uluslararası Saraybosna üniversitesinin öğrencileri bölge halkından topladıkları yârdim malzemelerini, TİKA'nın kamyonlarıyla bölgeye ulaştırdı.

Sedat Özkömeç'in haberi:

Uluslararası Saraybosna üniversitesi (ius) öğrencileri ile TİKA, Bosna'da sel felaketinde zarar gören bölgelere yârdim ulaştırdı. TİKA'nın 3 kamyon ile destek verdiği yardım kampanyasında, başta öğrenciler, bölge halkı ve akademisyenler arasında toplanana gıda, elbise, ilaç ve parasal yardım, felaketten en çok etkilenen Bijelina şehrine ve çevresine ulaştırıldı.

Öğrencilerin kapı kapı dolaşarak el ilanlarını halka ulaştırmasıyla yardımseverlerin okul öğrenci merkezlerine getirdikleri 150 koli elbise, 100 koli ayakkabı, 300 koli erzak, 2 ton su, 100 koli yorgan ve battaniye ile 50 koliden oluşan; çıra ve kibrit ve mum zarar gören ailelere dağıtıldı.

İUS öğrenci merkezinden edinilen bilgiye göre, 100 öğrenciden oluşan temizleme ekibinin sel felaketinden sonra meydana gelen temizleme yol açma çalışmalarını yapacakları öğrenildi.

Yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.