Bosna'da aşırı yağışlar sele neden oldu

Bosna'da aşırı yağışlar sele neden oldu

Bosna Hersek'te aşırı yağışlar sebebiyle sel meydana gelirken onlarca ev su altında kaldı

Bosna-Hersek'te iki haftadır devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle ülkenin kuzeyindeki bazı bölgelerinde nehirlerin taşması sonucu bazı evler ve tarım arazileri su altında kaldı.

Ülkenin kuzeyindeki Brçko kentinin Kamu Güvenliği temsilcisi Uroş Voyinoviç, Brçko kenti bölgesinde son birkaç saat içerisinde yaklaşık 100 evin su altında kaldığını ifade etti.
"Kentin Uloviç, Brka ve Priyedör ilçelerinde durum en kritik. Sellerin daha da geniş alanı etki altına alması ve bölgedeki yolları da etkilemesinden korkuyoruz" diyen Vuyonviç, Kızıl Haç ve Brçko Gençlik Merkezi'nin işbirliği ile seller dolayısıyla evleri su altında kalan vatandaşlara yardım edileceğini söyledi.

Diğer taraftan, Bosna Hersek Federasyonu Sivilleri Koruma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, durumun ülkenin Tuzla Kantonu'nda en kritik olduğunu, Doboy İstok bölgesinde Spreça nehrinin taşması soncusu yaklaşık 120 dönümlük tarım arazilerin su altında kaldığı bildirildi.
Yapılan açıklamada, Graçanitsa Belediyesi bölgesinde Sreça nehrinde su seviyesinin 394 santimetre olarak ölçüldüğünü, bunun düne göre 46 sentimetre daha fazla olduğu kaydedildi.
Ülkenin Zenitsa Doboy Kantonu, Una Sana Kantonu ve Sava nehrinin bulunduğu Posavina bölgesinde, önceki günlerde su seviyesinde yükselme yaşandığını, ancak şimdilik kritik durumların olmadığı da belirtildi.

BYELAŞNİTSA'DA KAR YAĞDI

Bu arada, Batı Balkan ülkelerinin birçok kentinde yağumur yağışı etkili olurken, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın yakınlarındaki Byelaşnitsa'ya kar yağdı.

Bosna Hersek Federasyonu Meteoroloji Kurumu tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıkların oldukça düşük görüldüğü Bosna Hersek'te, en düşük hava sıcaklığı Byelaşnitsa'da eksi 5, en yüksek ise ülkenin güneyindeki Stolac kentinde ise 16 olarak ölçüldüğü bildirildi.
Açıklamada ayrıca, yağmur yağışının bugün devam edeceğini, yarın ise ülke genelinde parçalı bulutlu ve yağışsız havanın beklendiği açıklandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.