Bosna'da 1 milyon insan evsiz kaldı

Bosna'da 1 milyon insan evsiz kaldı

Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketine destek olmak için yardım kampanyası başlatıldı

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek, sel felaketinden sonra ülkede incelemelerde bulunduğunu belirterek, "1 milyon insan evsiz kaldı, orada her şeye ihtiyaç var." dedi. 
 
Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketine destek olmak için Bursa’da yardım kampanyası başlatıldı. İsteyen vatandaşler hem ayni hem de nakdi yardımda bulunabilecek. Boya, battaniye, kanapeye öncelik verilirken her türlü yardım kabul edilecek. Bursa, Bosna Hersek’te yaşanan 120 yılın en büyük sel felaketinin yaralarını sarmak için yapılan çağrılara cevap veriyor. Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosluğu tarafından ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatıldı. 
 
Vali Münir Karaloğlu, kampanyayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek ile birlikte Heykel Valilik binasında açıkladı. Vali Karaloğlu, Soma’dan sonra kardeş ülke Bosna Hersek’te de büyük bir felaket yaşandığını söyledi. Vali Karaloğlu, "1 milyon nüfusunda selden etkilendi. Büyük bir nüfusun evsiz kalmasının, barınma ve beslenme ihtiyacı çekmesinin zor olduğunu görüyoruz. Aynı zorlukları Van’da 600 bin insanla yaşadık. Bosna’nın mevcut nüfusunun 4 milyon olduğunu biliyoruz. Acil olarak ev eşyası, inşaat malzemeleri ve giysiye ihtiyaçı var." diye konuştu.
 
Para yardımlarının Bursa Valiliği tarafından açılan banka hesaplarında Kızılay ve AFAD tarafından toplanacağını ifade eden Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Fahri Konsolosluk tarafından kurulacak lojistik merkeze de eşya yardımlarının iletilebileceğini vurguladı. Bursa’dan Bosna Hersek’e güçlü bir yardım eli uzatılmasını isteyen Karaloğlu, yardım eli uzatmak isteyen vatandaşlar ve işadamlarına nakliye desteği de sağlanacağını dile getirdi. 
 
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise kardeş ülke Bosna Hersek’in yardım eli beklediğini vurgulayarak, "Bursa’nın Türkiye ve Bosna Hersek arasında köprü görevi görüyor. Şu an orada okullar, evler, binalar suyun altında kaldı. Yok oldu. Yatacak yatakları, üzerine giyecekleri, sarılacakları battaniyeleri bile yok. Dostluk iyi günde kötü günde belli olur. Büyükşehir olarak bizden talep edilen çekyat ve battaniyeden oluşan iki TIR’ı perşembe günü yola çıkartacağız. Bosna gibi dost, kardeş ülkemizin başına böyle bir felaket geldiyse bizlerde bunu fırsata çevirelim. Türkiye’nin gerçek dost, ilk yetişen ülke olduğunu gösterelim. Bursa’nın da en iyi dost olduğunu ve yaraları sarmada en önce koştuğunu gösterelim. bunun için belediye ekiplerimiz orada olacak ve eksiklikleri tespit edecek. Marmara Belediyeler Birliği olarak da üye belediyelerimiz birer şehre destek olacak." diye konuştu. 
 
cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.