Bosna ve Soma için yardım kampanyaları

Bosna ve Soma için yardım kampanyaları

Soma'daki maden faciası ile Bosna'daki sel felaketi için Memur-Sen tarafından yardım kampanyası başlatılıyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Soma, Bosna Hersek ve Orta Afrika için yardım kampanyası başlatacaklarını açıkladı.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Suriyeli sığınmacıların üzerinden el çekilmeden, Bosnalılara el uzatılarak, Orta Afrikalı mazlumların yanında durulup Soma'ya sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Kendilerinin Bosna'ya sırtlarını dönmediklerini, Orta Afrika Cumhuriyeti için "bana ne" demediklerini ve Soma'daki mağdurlara gözlerini kapatamayacaklarını belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Soma'da yaşanan facia yüreklerimizi dağlıyor, yükselen feryat acımızı bir kat daha artırıyor. Bosna Hersek'te aşırı yağışlar nedeniyle nehirlerin taşması sonucu meydana gelen selin bilançosu her geçen saatte artmaya devam ediyor. Orta Afrika'da insani krizler derinleşerek sürüyor. Soma'da yaşanan elim facianın yaralarını sarmak, Bosna Hersek'te meydana gelen seller sonrası, evi sular altında kalan binlerce kardeşimizin sorunlarına çare olmak, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaşanan dramı hafifletmek için yardım kampanyası başlatıyoruz."

AFAD'DAN BOSNA'YA YARDIMLAR

Afet ve acil durumların koordinasyonundan ve Türkiye'nin insani ve acil yardım konusunda “ortak gücüönün harekete geçirilmesinden sorumlu kuruluş olan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Batı Balkanları etkisi altına alan sel ve su baskınları ile ilgili olarak bölgenin ihtiyacını tespit etmek, yapılacak olan insanı yardımların nitelik ve niceliğini belirlemek ve kurumlarımız tarafından yapılacak olan yardımları yerinde koordine etmek üzere AFAD uzmanlarından oluşan bir heyeti Bosna-Hersek'e gönderiyor.

15 Mayıs'tan bu yana yaşanan sağanak yağışlar ve sebep olduğu nehir taşkınları ve su baskınları nedeniyle zor günler yaşayan Bosna Hersek'te özellikle Saraybosna, Tuzla ve Zenitsa-Doboy gibi bölgelerde çok sayıda evde su baskınları yaşandığı, elektrik hatlarının çöktüğü ve bir çok köyün tahliye edildiği bildirilmişti.


Haebrler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.