Bosna Hersek'ten uluslararası yardım çağrısı

Bosna Hersek'ten uluslararası yardım çağrısı

Bosna Hersek'te aşırı yağışlar nedeniyle nehirlerin taşması sonucu meydana gelen sellerin ardından, Bakanlar Kurulu uluslararası yardım çağırısında bulundu.

Bosna Hersek Bakanlar Kurulu, ülkedeki selin meydana getirdiği bilançonun gittikçe artması üzerine toplantı yaptı. Toplantının ardından sellerle mücadele için uluslararası yardım çağrısı yapılması kararı alındı. Bakanlar Kurulu, aynı zamanda, mevcut maddi rezervlerden yaklaşık 100 bin avronun, vatandaşları tahliye etmek için kullanılan 2 helikopterin giderlerinin sağlanması için ayrılması kararı da verdi.

Bosna Hersek Savunma Bakanlığı da Avrupa Birliği Acil Durum Koordinasyonu Merkezi ve benzeri uluslararası kuruluşlardan yardım talebinde bulundu.

Bosna Hersek'in yardım çağrısı üzerine, Slovenya yönetimi ülkeye bir helikopter, 4 tekne ve 12 kişi yollayacağını bildirdi. Ayrıca, Bosna Hersek Slovenya'dan, gece tahliye çalışmalarını sürdürmek üzere bir polis helikopteri talep etti. Helikopterlerin bugün Bosna Hersek'e ulaşması bekleniyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.