Bosna Hersek'ten 'terörü kınayan' bildirge

Bosna Hersek'ten 'terörü kınayan' bildirge

Bosna Hersek Hükümeti ve İslam Birliği temsilcileri, son dönemdeki terör saldırılarını kınamak için ortak bildirge yayımladı.

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic ile Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Bakir İzetbegovic'in de aralarında bulunduğu Boşnak siyasetçi, bilim insanı ve sanatçılar, terör olaylarını kınayan ortak bildirge yayımladı.

Başkent Saraybosna'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Kavazovic, "Bizler, Bosna Hersek vatandaşları, sosyal ve kültürel hayatın temsilcileri olarak son dönemde dünyada ve ülkemizde meydana gelen terör olaylarından son derece endişe duymaktayız" dedi.

Kavazovic, ülkedeki ve dünyadaki barış ve güvenliğin korunmasının sorumlulukları dahilinde olduğuna işaret ederek, terör eylemlerini kınayan ortak bir bildirge imzalamaya karar verdiklerini ifade etti.

Yayınlanan 9 maddelik bildirgede, Bosna Hersek ve dünyada meydana gelen terör eylemlerinin şiddetle kınandığı belirtilerek, Bosna Hersek kurum ve kuruluşlarının terörle mücadele noktasında gereken önlemleri alacağı bildirildi.

İslam Birliği ile Bosna Hersek hükümetinin terörle mücadelede ortak hareket edeceği ifade edilen bildirgede, "Avrupa Birliği ülkelerinden İslamofobi ve Müslüman ayrımcılığı yapmamaları ve her Müslümanı terörist olarak algılamamalarını beklemekteyiz" sözlerine yer verildi.

Uluslararası anlamda da terörizmle mücadelenin yasal çerçevede yürütülmesi gerektiği belirtilen bildirgede son olarak, "Hem Bosna Hersek hem de dünyada yaşayan Müslümanların geleneklerine bağlı kalarak aşırıcılık unsuru taşıyan her şeyden uzak durmasını beklemekteyiz. Kendilerinin her türlü adaletsizlik ve saldırıya karşı durmaları temennisindeyiz" ifadeleri yer aldı.

Basın toplantısına ayrıca, Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic, "Srebrenica Anneleri" Derneği Başkanı Munira Subasic ile çok sayıda devlet temsilcisi katıldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.