Bosna Hersek'teki FETÖ okulları için 'hülle' iddiası

Bosna Hersek'teki FETÖ okulları için 'hülle' iddiası

FETÖ'nün Bosna Hersek'teki uzantısı Bosna Sema Eğitim Kurumlarının US Global Invest LLC şirketine satıldığı haberleri, "hülle satışı" tartışmalarına neden oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Bosna Hersek'teki uzantısı Bosna Sema Eğitim Kurumlarının, merkezi ABD'de bulunan "US Global Invest LLC" şirketine satıldığına yönelik haberler, "hülle satışı" tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Bosna-Hersek kamuoyu ve medyası satışa şüpheyle yaklaşırken "Faktor" gazetesi haberinin başlığında "Gülen sattı, Gülen aldı?" ifadelerine yer verdi.

Faktor gazetesi, haberinde, söz konusu Amerikalı şirketin daha önce eğitimle ilgilendiğine, hatta var olduğuna dair herhangi bir iz bulunmadığına işaret ederek şirketin temsilcisi olarak gösterilen Samuel Henry'nin örgütle yakınlığına dikkati çekti.

Samuel Henry'nin FETÖ ile ilişkisi

Şirketin temsilcisi olarak gösterilen Portland Devlet Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Samuel Henry'nin de örgütle ilişkili olduğuna dair işaretler bulunuyor.

Faktor gazetesinin haberinde, FETÖ'nün Pasifik Enstitüsüne ait internet sitesinde Henry'nin Tayland'da ziyaret ettiği FETÖ uzantısı okullara ilişkin yazısının yer aldığına işaret edildi.

Haberde ayrıca Pasifik Enstitüsünde aktif görev alan Henry'nin, daha önce de Portland'da düzenlenen "Aşırıcılıkla mücadelede iyi bir yöntem olarak Fetullah Gülen öğrenimi" konulu panelde moderatör olarak bulunduğu kaydedildi.

Öğrenci sayısı azalıyor

Bosna Hersek'teki çok sayıda öğrenci velisi, çocuklarını örgütün uzantısı okullardan alırken üniversite öğrencileri de kayıt döneminde ülkedeki diğer üniversitelere geçiş çabası içine girdi.

Bosna Sema yönetimi, öğrenci kaybını engellemek amacıyla tam da kayıt döneminden önce okulları Bosna Hersek İslam Birliğine devredeceğini açıkladı ancak bir süre sonra devir görüşmelerinden çekildiklerini bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.