Bosna Hersek'in üçte biri sular altında

Bosna Hersek'in üçte biri sular altında

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Canko, "Maalesef sel felaketinin boyutları çok yüksek. Bosna Hersek'teki toprakların üçte biri selden yüksek derecede zarar görmüş durumda" dedi.

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Canko, "Maalesef sel felaketinin boyutları çok yüksek. Bosna Hersek'teki toprakların üçte biri selden yüksek derecede zarar görmüş durumda" dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Canko'yu, Atatürk Caddesi'ndeki tarihi Valilik binasında kabul etti.

Canko, ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, iki kardeş millet ve ülkenin, çok kısa aralıklarla neredeyse aynı zamanlarda talihsiz olay ve trajediler yaşadığını söyledi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının acısını yüreklerinde hissettiklerini vurgulayan Canko, "Soma'daki felaket, bizim felaketimizdir. Çünkü Bosna olarak biz de zamanında madencilikte çok trajedi ve talihsizlik yaşadık. Olayın ilk gününden beri Bosna Hersek'teki madencilerimiz ve ilgili kurumlarımız, arama kurtarma ve sonrasında tamirat çalışmaları için destek talebinde bulundu. Bu talebimiz hala geçerlidir. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Canko, Türkiye'deki maden faciasıyla aynı günlerde ülkesinin de tarihinin en büyük sel felaketini yaşadığını anlattı.

Ziyaretinde Karaloğlu ile destek ve yardım çalışmaları hakkında görüştüklerini aktaran Canko, "Maalesef sel felaketinin boyutları çok yüksek. Bosna Hersek'teki toprakların üçte biri selden yüksek derecede zarar görmüş durumda. Sayın Valimiz ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Yakın zamanda da beraber yardım kampanyaları başlatacağız" diye konuştu.

Bursa Valiliğinden yardım kampanyası

Karaloğlu ise Bosna Hersek'te sel felaketi nedeniyle 20 kişinin yaşamını yitirdiğini öğrendiğini bildirdi.

Sel sularının yeni yeni çekilmeye başladığını dile getiren Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Ülkenin ve nüfusun üçte birinin evlerini boşaltmak zorunda kaldığı veya kaybettiği bir olayla karşı karşıyayız. Bursa olarak hem ayni hem de nakdi yardım kampanyası başlatma düşüncesindeyiz. Uluslararası yardım kampanyası olacağı için Ankara'dan ilgili kurumlardan izin alma sürecindeyiz. Şu anda insanlar her şeylerini kaybettiği için orada çok ciddi manada beyaz eşya, mobilya, yatak, yorgan, mutfak gereçleri gibi eşyalara ihtiyaç var. İnsanların tekrar normal yaşamına dönmesi için yardım elimizi uzatmamız gerekir. Ümit ediyorum ki Bursa halkı, Bosna'daki kardeşlerinin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında elinden geleni yapacaktır. Geçmişte de Bosna'da yaşanan savaş trajedisi döneminde yine bu şehir, oradaki kardeşlerini yalnız bırakmamıştı. Bugün de bu felaketten sonra bırakmayacağına inanıyorum."

Ziyarette, Bosna Hersek'in Bursa Fahri Konsolosu ve Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, vakfın genel sekreteri Cenita Kocaman hazır bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.