Bosna Hersek ve Sırbistan'a her türlü yardım sağlanacak

Bosna Hersek ve Sırbistan'a her türlü yardım sağlanacak

Dışişleri Bakanlığından, sel felaketiyle ilgili açıklama yapıldı.

Bosna Hersek ve Sırbistana her türlü yardım sağlanacak
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, sel felaketinde hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulunularak Türkiye'nin, Bosna Hersek ve Sırbistan’a felaketin ilk günlerinden bu yana desteğini sürdürdüğü belirtildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Bosna Hersek ve Sırbistan’daki muhataplarına taziye mesajları ileterek başsağlığı dileklerini, halkın duyduğu derin üzüntüyü dile getirdiği ve Türkiye'nin her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu belirttiği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bosna Hersek’te EUFOR (Avrupa Birliği Barış Gücü) birliğine vekaleten komuta eden albayımızın eşgüdümünde EUFOR tarafından kurtarma ve yardım faaliyetleri sürdürülmektedir. EUFOR bünyesindeki birliğimiz de kendi imkanlarıyla kurtarma faaliyetlerine katılmaktadır. Başta Saraybosna Büyükelçiliğimiz ve TİKA olmak üzere, Bosna Hersek’teki kuruluşlarımız ve Türk şirketleri tarafından temin edilen yardım malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Kızılay ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi de Bosna Hersek’ten gelen taleplere göre yardım sağlamaya çalışmaktadır. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülkemizce sağlanacak yardımların tedariki ve dağıtılması çalışmalarını koordine etmek üzere Saraybosna’da çalışacak bir ekip görevlendirmiştir. Türk Kızılayı da Bosna Hersek’e 2 bin 250 adet battaniye ve 432 adet aile mutfak seti göndermek üzere gerekli çalışmayı başlatmıştır. Bu amaçla bir Kızılay ekibi de bölgede görevlendirilmektedir."

Diğer taraftan, Türkiye'nin Sırbistan’da meydana gelen sel felaketinden etkilenenlere de yardım amacıyla harekete geçtiği, bir su üstü arama kurtarma ekibinin derhal bölgeye intikal etmeye hazır olduğu aktarılan açıklamada, felaketzedelere yardım malzemesi tedarik edilmesi yönündeki çalışmaların da AFAD tarafından yürütülmekte olduğu Sırbistan makamlarına bildirildiği belirtildi. 

AFAD'ın, acil yardım malzemelerinin tedariki ve dağıtımına ilişkin çalışmaları yürütmek üzere felaket bölgesine bir ekip gönderdiği bildirilen açıklamada, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğinin Sırbistan’daki afetzedelere acil ihtiyaç malzemeleri ulaştırdığı, Sırbistan’daki Türk şirketlerince de giyecek ve gıda yardımı yapılmasını koordine ettiği ifade edildi.

Açıklamada, "Balkanlar bölgesinde komşularımız olarak gördüğümüz Bosna Hersek ve Sırbistan’la ülkemiz arasında her alanda yakın ilişkiler ve işbirliği ortamı mevcuttur. Bosna Hersek ve Sırbistan’la bu zor günlerindeki dayanışmamız çerçevesinde, gelen taleplere göre her türlü yardımı sağlamayı öngörmekteyiz" ifadesine yer verildi.

TÜRK KIZILAYI'NDAN YARDIM

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Bosna Hersek'e 1 TIR ile yardım malzemesi gönderildiği, İstanbul'dan 1yardım uçağı ve 1 TIR ile battaniye, aile mutfak seti, bebek bezi ve çeşitli hijyen ürünlerinden oluşan yardım malzemesi gönderileceği bildirildi.

Türk Kızılayı'nın Bosna Hersek'e gönderdiği yardım TIR’ında 432 mutfak seti, 2 bin 250 adet battaniye bulunuyor. Afetzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Türk Kızılayı bu gece de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kalkacak yardım uçağıyla Bosna Hersek'e bin adet battaniye gönderecek. Bunun yanı sıra battaniye, aile mutfak seti, bebek bezi ve çeşitli hijyen malzemelerinden oluşan 1 tır da bu gece İstanbul'dan Bosna Hersek'e hareket edecek.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.