Bosna artık hava sahasını kendi kontrol edecek

Bosna artık hava sahasını kendi kontrol edecek

Bosna'nın hava sahası 1992-95'teki bağımsızlık savaşından dolayı uluslararası güçler tarafından kontrol ediliyordu. Bosna dün hava sahasının kontrolünü devraldı

Bosna-Hersek, hava sahasında uçan araçların kontrolünü dün itibariyle Sırbistan ve Hırvatistan'dan devraldı. Bosna-Hersek Hava Sefer Hizmetleri Ajansı (BHANSA) Müdürü Marin Raspudiç bu projenin, Bosna'nın bağımsızlığından bu yana en önemli projelerden biri olduğunu söyledi. Bosna-Hersek 1992-95'te yapılan bağımsızlık savaşından bu yana kendi hava sahasının kontrolünü sağlayamıyordu. 
 
Raspudiç, "Bu proje, Bosna'nın otoyol şebekesinin tamamlanması kadar önemlidir. Şu anda gençlerden oluşan bir ekibe eğitim veriyoruz. Yakın zamanda kendileri psikolojik ve fiziksel olarak uçuşların kontrolu için hazır olacaklar." şeklinde konuştu.
 
Sırbistan ve Hırvatistan, 10 bin metre (33 bin feet)'den daha yüksekte bulunan bölgedeki hava kontrolünü sağlamaya devam edecek. Bosna, yıl sonuna kadar buradaki kontrolü de devralmak istiyor. 
Bosna-Hersek Sivil Havacılık Kurumu (BHDCA) Müdürü Corce Ratkovitsa, inşa edilen uçuş kontrol merkezinin Bosna'da yapımı bitirilen en zahmetli projenin olduğunu söyledi. Ratkovitsa, "Bu projeyi Bosnalı ekiplerin çalışmasıyla tamamlayabildiğimiz için gurur duyuyoruz." dedi. Bosna'da uçuş kontrol sistemin kurulması 27 milyon Avro'ya mal oldu.
 
Kaynak: Worldbulletin

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.