Bosna ağlıyor

Bosna ağlıyor

Bosna'da selin bilançosu kabarıyor.

Sadece Doboy'da 6 kişi öldü. Bir şehrin tamamen su altında kaldığı ülkede olağanüstü hal ilan edilirken, binlerce kişi evlerinden tahliye edildi.

100 yılda bir  görülen fela- ket sebebiyle  sadece Bosna ve  Sırbistan da şu  ana kadar 20 kişi  öldü, 7 bin kişi  evlerinden  tahliye edildi.
100 yılda bir görülen fela- ket sebebiyle sadece Bosna ve Sırbistan'da şu ana kadar 20 kişi öldü, 7 bin kişi evlerinden tahliye edildi.
 
TÜRKİYE GIDA VE BATTANİYE GÖNDERDİ

Bosna'da günlerdir etkisini sürdüren yağışlar ülkeyi su altında bıraktı. Birçok ev yıkıldı, sadece Doboy kentinde de 6 kişi hayatını kaybetti. Srbac'da tahliye için kullanılan bir bot battı. Botta bulunan 2 kişi ise sel sularına kapıldı. Maglay şehri tamamen su altında kalırken, Türkiye bölgeye gıda malzemesi ve battaniye gönderiyor. 20 kişinin öldüğü sel sebebiyle Bosna ve Sırbıstan'da olağanüstü hal ilan edildi.

DOĞU AVRUPA'YI DA ETKİSİ ALTINA ALDI

Polonya'da sel yüzünden Slovakya'ya giden yol kapandı, evler su altında, kara ve demir yolu seferleri aksadı. Romanya'da ve Avusturya'da yüzlerce ev su altında. Avusturya'da araçlar sele kapıldı. Hırvatistan'da saatteki hızı 160 kilometreyi bulan fırtına, ağaçları kökünden söktü. Sel sebebiyle bazı bölgelerde olağanüstü durum ilan edildi. Slovenya'da saatteki hızı 100 kilometreyi geçen fırtına, evlerin çatısını uçurdu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.