'Boşanma Süreci Danışmalığı'nın daha yoğun kullanımı sağlanacak'

'Boşanma Süreci Danışmalığı'nın daha yoğun kullanımı sağlanacak'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının gerçekleştirdiği 'Boşanma Süreci Danışmalığı'nın daha yoğun şekilde kullanımını sağlayacak yasal bir düzenleme yapacağız." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Boşanma Süreci Danışmalığı"nın daha yoğun şekilde kullanımını sağlamak amacıyla yasal bir düzenleme yapılacağını bildirdi.

Kaya, Kamu Denetçiliği Kurumunu (KDK) ziyaret ederek, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaya, Bakanlıklarının alanlarına giren kadın, çocuk ve aile konularında istişarede bulunduklarını anlattı.

Kaya, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının gerçekleştirdiği 'Boşanma Süreci Danışmalığı'nın daha yoğun şekilde kullanımını sağlayacak yasal bir düzenleme yapacağız. Adalet Bakanlığımızla birlikte, Kamu Denetçiliği Kurumunun da tavsiyesiyle boşanma öncesi danışmanlığını daha da yaygın bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bunun için yasal çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"Cücelik" engelli sınıfına alınacak

KDK'nın halk arasında "cücelik" olarak bilinen akondroplazi rahatsızlığıyla yaşamlarını sürdürenlerin "engelli" sınıfında tanımlanmasına yönelik tavsiye kararı verdiğini hatırlatan Kaya, kararın yerinde olduğunu ve bu konudaki çalışmaların da kısa sürede neticelendirileceğini kaydetti.

Bakan Kaya'ya ziyaretinden dolayı teşekkür eden Malkoç ise görüşmede gündeme gelen konularda mesafe alınacağını dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.