Borçlu esnafa sağlık hizmeti

Borçlu esnafa sağlık hizmeti

60 gün ve fazla borcu olduğu için hastanelere gidemeyen Bağ-Kur'lular, 31 Aralık'a kadar sağlık hizmetlerinden yararlanacak

Borçlu esnafa sağlık hizmeti Bakanlar Kurulu daha önce 60 gün borcu olan esnafa verilmeyen sağlık hizmetinin önünü açtı. GSS prim borçlularıyla birlikte Bağ-Kur'a borcu olanlar da aileleriyle birlikte sağlık hizmetinden yararlanabilecek. Alınan karar esnafı sevince boğdu. Daha önce almadıkları hizmetin parasını üstelik faiziyle ödeyen esnaf bu karar sonrası hastanelere giderek sosyal güvenlik çatısı altında tedavi olabilecek. Aynı hizmetten Bağ-Kur'lunun bakmakla yükümlü olduğu kişiler de yararlanacak. Söz konusu karar 31 Aralık'a kadar geçerli olacak. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, kararının esnaf tarafından memnuniyetle karşılandığını bildirdi. Palandöken sağlık hizmetlerinden yararlanabilmenin süresiz olarak prim borcuna bağlı olmaktan çıkarılmasını istedi. 

'PRİMDEN BAĞIMSIZ OLMALI' 
Prim borçlusu Bağ-Kur'luların almadığı sağlık hizmeti ve ilaç için faizli olarak sonradan primlerini ödediklerini belirten Palandöken, şunları kaydetti: "Esnafın sigorta primlerini düzenli şekilde ödeyemediği bilinen bir durum. Devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirmek için her zaman elinden geleni yapan esnafımız prim ödemelerini yapmak için de uğraşıyor. Ülkemizde ekonomik dalgalanmalardan ne yazık ki en çok esnaf etkileniyor. Sağlık hizmetinden yararlanmanın prim borcundan bağımsız düşünülmesi gerekir."


Takvim

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.