Bölge halkı da PKK'ya karşı harekete geçti

Bölge halkı da PKK'ya karşı harekete geçti

Doğu ve Güneydoğu halkını da sindirmeye çalışan PKK'nın bu hamlesi ise ters tepmeye başladı. Siviller son günlerde PKK'ya sert tepki göstermeye hatta askerlere yönelik saldırılarına karşı kalkan olmaya başladı.

PKK'nın 22 Temmuz'dan bu yanda yurdun çeşitli noktalarında düzenlediği hain saldırılarda 77 güvenlik görevlisi şehit edilirken, biri çocuk 21 sivil vatandaş ise yaşamını yitirdi. Aynı zamanda asker ve polisin yoğun operasyonlarına neticesinde 22 Temmuz'dan beri 967 terörist öldürüldü.

Sivilleri katlettiler

Son saldırılarında sivilleri hedef alan PKK, geçtiğimiz hafta döşediği mayının patlaması sonucu 13 yaşındaki Fırat Şımpil ile yol çevirmesinden kaçan doktor Abdullah Biroğlu'nu katletti. Kendisini sözde Kürt halkının temsilcisi gören PKK'nın diğer yandan bölge halkını hedef alıp savunmasız insanları katletmesi Doğu ve Güneydoğu'da sabırları taşırdı.

'Ülkeyi terk et' çağrısı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 120 aşiretin temsilcisi, önceki gün bir araya gelerek Şırnak'ın Uludere ilçesinde ortak basın açıklaması yaparak PKK'nın ülkeyi terk etmesini istemişti. Bu çağrı vatandaşlara da PKK'ya karşı cesaret verdi.

Halk uzman çavuşu koruyup PKK'ya karşı kalkan oldu

Dün, eşi ve çocuklarıyla hastaneden dönerken yolu terör örgütü PKK mensuplarınca kesilen ve aracından indirilen bir uzman çavuş , Şırnaklı vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Şırnak Asker Hastanesindeki muayenenin ardından ailesiyle birlikte şehir merkezine dönen uzman çavuşun yolu, Ömer Kabak Meydanı' ndan geçerken, bölücü terör örgütü PKK mensubu 4 kişi tarafından kesildi. Bu sırada yaşananları izleyen vatandaşlar, uzman çavuş ve ailesini korumak için müdahale etti. 

Ailenin etrafında toplanan bir grup vatandaş, eli silahlı teröristlere direnmeye başladı. Teröristler, sayısı bir anda artan vatandaşları korkutmak için havaya ateş etti. Vatandaşlar, bu kargaşadan yararlanarak jandarma uzman çavuş ve ailesini, bir araca bindirip meydandan uzaklaştırdı.

400 kişi PKK'ya karşı yollara döküldü

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Konur Vadisi'nde yer alan 'Mehendi-1' köprüsünün PKK'lı teröristler tarafından patlayıcılarla kullanılamaz hale getirilmesine, bölgede bulunan köylerde yaşayanlar tepki gösterdi. Ulaşımlarının kesildiğini söyleyen yaklaşık 400 köylü, köprünün bulunduğu bölgede protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
PKK telsizi: Halk bize değil devlete destek veriyor

PKK'nın bölge halkından istediği desteği alamadığı PKK'lıların telsiz görüşmelerinde de yer alıyor. TSK'nın Kandil'e yönelik ağır bombardımanlarından büyük zayiatlar veren terör örgütün kırsaldaki elemanlarının yaptığı telsiz görüşmesinde, sahada bir araştırma yapılması ve halkın neden eylemlere değil de sessiz kalarak devlete sessiz destek verdiğinin öğrenilmesi isteniyor. Şahan adlı bir terörist ise, örgütün kayıplarının verildiği haberlerin halkı devlete yaklaştırdığını söylüyor.

Yüksekova'da vatandaş ihbar etti 5 terörist öldürüldü

Yurdun dört bir yanında vatandaşlar ayrıca harekete geçerek, tespit ettikleri ve ya şüphelendikleri PKK'lıları güvenlik güçlerine ihbar ediyor. Bu kapsamda çok sayıda operasyon düzenlenirken, eylemlerde bulunan teröristlerin de tutuklandığı görüldü. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde köylülerin şikayeti üzerine yapılan operasyonda yola mayın döşeyen 5 terörist güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilmişti.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.