Boko Haram'ın Müslümanlıkla alakası yok

Boko Haram'ın Müslümanlıkla alakası yok

Nijerya'nın Ankara Büyükelçisi Abdulhamid, Boko Haram örgütünün eylemlerine dini anlam yüklenmesini eleştirerek, "Yaptıklarının Müslümanlıkla bir alakası yok" dedi.

Yusuf Hatip'in haberi:

Nijerya'nın Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdulhamid, Boko Haram örgütünün eylemlerine dini anlam yüklenmesini eleştirerek, "Hiçbir din masum insanların öldürülmesine müsaade etmez. Yaptıklarının Müslümanlıkla bir alakası yok" dedi.

AA muhabirinin, Boko Haram örgütünün eylemleri ve son günlerde kaçırılan kız öğrenciler konularındaki sorularını yanıtlayan Abdulhamid, kaçırma olayını gerçekleştiren teröristlerin sadece Nijerya için değil, tüm dünya için tehlike arz ettiğini söyledi.

Uluslararası camianın terörle mücadelede ülkesine verdiği destekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Abdulhamid, "Nijerya hükümeti de bu konuda elinden gelenin en iyisini yapmaktadır. Sadece ülkemizde değil, diğer ülkelere de askeri birlikler gönderiyoruz. Bu yüzden Boko Haram'la savaşma kapasitemizi sorgulayanları anlayamıyorum" diye konuştu.

Büyükeçli Abdulhamid, Boko Haram örgütünün eylemlerine dini bir anlam yüklenmesini de eleştirdi. Abdulhamid, "Yaptıklarının Müslümanlıkla bir alakası yok. Hiçbir din masum insanların öldürülmesine müsaade etmez" ifadelerini kullandı.

"Nijerya'da din savaşı çıkarmak çok zor"

Kaçırma eylemini gerçekleştiren terörist grubun "imamları öldürdüğü, camileri ve kiliseleri yaktığına" dikkati çeken Abdulhamid, grubun amacının dini değerlerle bağdaştırılamayacağını vurguladı.

Abdulhamid, Nijerya'da Müslüman ve Hristiyan toplumun bir arada barış içinde yaşadığını ifade ederek, "Aynı ailede bile üç Müslüman iki Hristiyan bulmanız mümkün. Toplumumuzda insanlar dile getirmedikçe Müslüman mı Hristiyan mı bunu anlayamazsınız. Bu yüzden Nijerya'da din savaşı çıkarmak çok zor" değerlendirmesinde bulundu.

"Uluslararası terör örgütlerinin taşeronu"

"Boko Haram örgütünden yakalanan bazı kişilerin Müslüman bile olmadığını" belirten Büyükelçi, bunların, uluslararası terör örgütlerinin bir ağı olduğunu ve yerel örgütleri taşeron olarak kullandıklarını söyledi.

Nijerya’da silahlı kişiler, Borno eyaletinin Chibok kentinde bir ortaokula 14 Nisan’da düzenledikleri baskında kız öğrencileri kaçırmıştı. Kızların sayısı konusunda çelişkili bilgiler verilirken, yerel yetkililer kaçırılan kızların sayısını 129 olarak açıklamıştı. Bazı aileler ise bu sayının 234 olduğunu söylüyor. Resmi rakamlara göre, kızlardan 73’ü hala kayıp. Olayın sorumluluğunu Boko Haram örgütü üstlenmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.