'Boko Haram'a karşı operasyonlar artırılmalı'

'Boko Haram'a karşı operasyonlar artırılmalı'

BMGK, dehşet saçan Boko Haram örgütüne karşı askeri operasyonların daha da artırılması gerektiğinibildirdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Nijerya ve komşu ülkelerde faaliyet gösteren Boko Haram terör örgütüyle daha etkin mücadele için askeri operasyonların artırılması ve işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

BMGK tarafından yapılan açıklamada, Boko Haram örgütünün, Batı ve Orta Afrika'da barış ve istikrarı zayıflattığı ve bu durumun endişeleri artırdığı kaydedildi.

Konsey üyelerinin, Boko Haram'ın Nijerya'da ve Kamerun'da Çad ordusu birliklerine karşı düzenlediği saldırıları kınadığı ifade edilen açıklamada Çad ordusunun, Kamerun'da Boko Haram şiddetine karşı verdiği desteğin memnuniyetle karşılandığı vurgulandı.

Çad, geçen ay Boko Haram'la mücadeleye destek vermek amacıyla komşu ülke Kamerun'a askeri birlik göndermişti. Çad askeri birlikleriyle Boko Haram militanları arasında çıkan çatışmalarda 123 militan öldürülmüştü.

Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram örgütü, son aylarda Kamerun'un özellikle kuzeyindeki bölgelerde ordu ve sivillere yönelik saldırılar düzenliyor. Boko Haram militanları tarafından 1 Şubat'ta Nijerya'nın Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'ye düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.