Boko Haram, Müslümanları yansıtmıyor

Boko Haram, Müslümanları yansıtmıyor

Zambiya'da İslamiyet'i Tanıtmak İçin Toplantı Düzenlendi

Güney Afrika ülkelerinden Zambiya'daki Müslüman toplumu, İslam dinini tanıtmak için kampanya başlattı. 
 
Zambiya İslam Konseyi tarafından düzenlenen iki günlük bir programa katılan Ugandalı Müslüman din adamı Badru Kisalita, AA muhabirine yaptığı açıklamada "İslamiyet, barış anlamına gelir ve Müslümanların da barışçıl insanlar olması beklenir. Boko Haram'ın eylemleri, gerçek Müslümanları yansıtmamaktadır" dedi. 
 
Kisalita, Zambiya haklının Müslüman toplumu ile etkileşiminin, Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram'ın şiddet eylemlerinin neden olduğu yanlış anlaşılmaları düzelteceğini umduğunu belirtt. Kisalita, "Ne yazık ki bazı grup ve kişiler, kendi siyasi çıkarları için dinimizin imajına zarar veriyor" ifadesini kullandı.  
 
Zambiya'nın Afrika'nın en barışçıl ülkelerinden biri olduğuna dikkati çeken Kisalita, "Yine de diğer tüm ülkeler gibi Zambiya da şiddet, terör, yoksulluk gibi sorunlardan azade değil" diye konuştu.  
 
Zambiya İslami Konseyi Başkanı Masuzyo Phiri, "Bildiğiniz gibi Müslümanların kutsal ayı ramazan yaklaşıyor. Zambiya halkını, İslamiyet ve ramazan konusunda bilgilendirmek istiyoruz"  dedi. 
 
İki günlük toplantıda İslamiyet'in yanı sıra cinsiyete dayalı şiddet, terör ve yoksulluğun toplumsal gelişime etkileri gibi konular da ele alındı. 
 
Toplantıya katılan gayrımüslimler, toplantıyı aydınlatıcı bulduklarını belirtti. 
 
Adı, yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da eylemlerde bulunuyor. Örgüt, lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından kitlesel şiddet eylemlerini başlattığı 2009'dan bu yana, aralarında Müslümanların da bulunduğu çok sayıda kişinin ölümüne neden olan saldırılar düzenledi. 
 
Örgüte bağlı militanlar, 16 Nisan'da Borno eyaletindeki Chibok köyünde bir ortaokula baskın düzenleyerek 200'ün üzerinde kız öğrenciyi de kaçırmıştı.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.