Boko Haram din savaşlarını körüklüyor

Boko Haram din savaşlarını körüklüyor

Nijerya Devlet Başkanı Jonathan: ''Örgüt, son zamanlarda kiliseleri hedef alarak Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında din savaşlarını tahrik etmeye çalışıyor''

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, Boko Haram'ın son zamanlarda kiliseleri hedef aldığı saldırılarıyla Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında dini çatışmaları tahrik etmeye çalıştığını belirtti.
 
Devlet Başkanlığı Sözcüsü Reuben Abati tarafından yapılan açıklamaya göre, Jonathan, dün, nisan ayında çok sayıda kızı öğrencinin kaçırıldığı Chibok'ta kiliseye yönelik düzenlenen saldırıya tepki gösterdi.
 
Jonathan, Boko Haram'ın özellikle dini temalı hedefleri seçerek Nijerya'nın birlik ve barış ortamını bozmayı hedeflediğini belirterek, bu durumu herkesin kınaması gerektiğine dikkati çekti. Jonathan, ülkenin birlik ve istikrarını bozan bu saldırıların dini gruplar arasında şiddeti körüklediğini de vurguladı.
 
''Boko Haram'ın son zamanlarda kiliseleri hedef aldığı saldırılarıyla Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında dini çatışmaları tahrik etmeye çalışıyor'' ifadesini kullanan Jonathan, halka örgütün kışkırtma amaçlı saldırılarına karşı uyanık olunması çağrısında bulundu.
 
Jonathan, Müslümanların hiçbir zaman, özellikle kutsal ramazan ayında masum insanları öldürme yolunu seçmediğini din adamlarından öğrendiğine değinerek, hükümetin Boko Haram ile mücadelesinin devam edeceğini aktardı.
 
Kuzeydeki Borno eyaletinin Chibok bölgesindeki Kwada ve Kautikari köylerinde dün silahlı bir grup tarafından düzenlenen saldırıda 10'dan fazla kişi ölmüştü.
 
Görgü tanıkları, ölenlerden bazılarının ateşe verilen kilisede bulunduğunu kaydetmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.