Boğsak Tüneli Artık Hizmette

Boğsak Tüneli Artık Hizmette

Mersin-Antalya arasında yapımı süren Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında elektrik ve havalandırma sistemleri tamamlanan Boğsak Tüneli hizmete açıldı.

AKP Silifke Belediye Başkan adayı Bilal Özkan, tünel girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, trafiğe açılan bu tünel sayesinde yarım saatlik yolun 1,5 dakikaya indirildiğini kaydetti.

Projenin 1 yıl içerisinde tamamlanacağını belirten Özkan, "Mersin-Antalya bölünmüş yol projesi gerçekten yılların hayali ve hükumetimiz tarafından gerçekleştirilen bir projedir. Yaklaşık 1 nokta 1 milyar dolar harcanarak yapılan bir yol, 14 viyadük ve 22 köprüden oluşuyor. Bu yolun tamamlanmasıyla beraber Silifke’mizin Antalya’ya olan uzaklığı 8-9 saatten 4 saate iniyor. Yani adeta yeni bir dünyaya açılıyoruz. İçinde bulunduğumuz Boğsak Tüneli de 1670 metre. Biz bu tünelle yarım saatlik yolu yaklaşık 1 buçuk dakikaya indirmiş oluyoruz. İnşallah diğer tünellerin de tamamlanmasıyla beraber daha medeni daha modern bir yolculuk imkanı, aynı zamanda Silifke'miz için de turizmde, tarımda, lojistikte yeni imkanlar bizi bekliyor. Tüm Silifkelilere tüm Mersinlilere tüm ülkemize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Akdeniz Sahil Yolu Projesinin Türkiye’deki en önemli projelerden biri olduğunu ifade eden Özkan, "Yol inşallah önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacak. Gerçekten büyük bir proje, önemli bir yatırım yani Türkiye Cumhuriyetinin şuanda gerçekleştirdiği en büyük projelerden biri. İstanbul'daki hava limanıyla, körfez geçişiyle beraber Mersin-Antalya otoyolu da önemli bir çalışma. İnşallah önümüzdeki yılın sonunda tamamen hizmete girecek ve Silifke’den Antalya’ya ulaşım sadece 4 saate inecek dedi. Yaklaşık 10 yıllık iktidar dönemimizde Türkiye’de 16 bin kilometre duble yol yapıldı ve geçtiğimiz son 3 yıl içerisinde Ulaştırma Bakanlığının ayırdığı yol bütçesinde Mersin en önemli payı alıyor. Yani neredeyse yıllık toplam bütçenin yüzde 12’si Mersin bölgesine geliyor. Bu da bölgemizdeki yol yatırımlarına hükumetimizin verdiği önemi gösteriyor." diye konuştu.

Tünelden geçen sürücüler ise eski yolun tehlikesinin çok olduğunu bildikleri için bu tünelin onları mutluluktan havalara uçurduğunu kaydettiler. Aynı zamanda tünel sayesinde Silifke bölgesindeki tarım ve turizmin de canlanacağını belirtti.

Tünelden önceki eski yolun artık köy yolu olarak kullanılacağını belirten Özkan ise "Tünel yapılmadan önceki eski yolumuz hemen aşağıdan giden yol göründüğü gibi kıvrım kıvrım ve yaklaşık 50 yıl önceden kalma, aynı zamanda bölgedeki turizm potansiyelini de olumsuz etkiliyordu. Sahile ve plaja aşırı yakın olduğu için ziyaretçilerin orada rahatça turizm faaliyetlerinden faydalanmasını engelliyordu. Mesafe olarak ta yol uzuyordu. Yeni tünelin yapılmasıyla birlikte artık bu yolumuz by-pass edildi ve sadece köy içi yolu olarak kullanılacak bundan sonra." ifadelerini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.