Boğaz'da çöp temizliği

Boğaz'da çöp temizliği

Boğaz yüzeyinden katı atıklar toplanarak bertaraf edilmeye başlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığının destekleriyle geçen yıl denizlerde ve boğazlarda biriken çöplerin bertaraf edilmesi için başlatılan "Deniz Çöpleri Stratejik Eylem Planı" ve pilot uygulama çalışması sonuçlandı.
 
Plan kapsamında boğaz yüzeyinden katı atıklar toplanarak bertaraf edilmeye başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda gerçekleşen çalışmalar kapsamında geçen yıl 4 bin 357 metreküp katı atık toplandı. Boğaz yüzeyinde en çok pet şişe, içecek kutusu ve bez atıklar çıktı.
 
2017'DE DENİZ KIYISINDAKİ TÜM İLLERDE UYGULANACAK
 
Temizlik faaliyeti, 12 ay, haftanın 7 günü 08.00-18:00 saatlerinde çöp yoğunluğu, günlük hava koşulları, kıyı temizlik haritası ve kamera görüntüleri göz önüne alınarak hazırlanan plan doğrultusunda yapılıyor.
 
İstanbul genelinde denizde yüzer vaziyetteki katı atıklar, deniz yüzeyi temizleme tekneleriyle toplanıyor. Teknelerde, toplanan atıklar belirlenen kıyı tahliye noktalarından hidrolik sıkıştırmalı ve vinçli atık toplama aracı tarafından alınarak atık depolama merkezlerine götürülüyor.
 
Plan, 2017 yılında denize kıyısı bulunan tüm illerde uygulanacak.
 
KİRLİLİĞİ POYRAZ VE LODOS ETKİLİYOR
 
Hava şartlarına göre, Büyükdere, Tarabya, İstinye, Baltalimanı ve Bebek koyları, Kuruçeşme sahili, Eminönü, Sirkeci, Balat, Eyüp, Yeşilköy, Beykoz koyları, Kuleli, Kadıköy koyu, Kurbağalıdere, Caddebostan ve Tuzla Marmados, İstanbul'da deniz yüzeyinde en çok çöplerin biriktiği noktalar oldu.
 
Poyraz ve lodosun da İstanbul'da deniz yüzeyinde çöplerin biriktiği noktaları değiştirdiği belirlendi.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.