Bodrum katında kitaplarıyla yaşıyor

Bodrum katında kitaplarıyla yaşıyor

Diyarbakırlı apartman görevlisi Metin Erdoğan, çalıştığı sitenin bodrum katındaki jeneratör odasını düzenleyerek kitap okuma mekanı haline getirdi.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde apartman görevlisi evli ve 4 çocuk babası 45 yaşındaki Metin Erdoğan'ın, küçüklüğünden beri kitap okuma sevgisi hiç tükenmedi.

Liseden mezun olduktan sonra kitap okumaya ara veren ve boş zamanlarını kahvehanelerde geçiren Erdoğan, bir süre sonra buralarda zaman öldürmek yerine yeniden çok sevdiği kitaplara döndü.

Çalıştığı sitenin bodrum katındaki jeneratör odasını kitap okuma mekanına dönüştüren "kitap kurdu" lakaplı Erdoğan, her gün en az yarım saat kitap okuyor.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise mezunu olduğunu, kahvehane alışkanlığı nedeniyle yıllarca kitaplardan ayrı kaldığını belirterek, bir sitede kapıcı olarak çalışmaya başladıktan sonra kitap okuma alışkanlığını devam ettirmek için çabaladığını söyledi.

Çocuklarına daha iyi bir gelecek sunmak için kitap okuyarak bilgi dağarcığını genişlettiğini aktaran Erdoğan, "Kahvehaneye sürekli gitmek beni köreltti. Daha sonra çocuklarımın eğitimine önem gösterince kahvehaneye gitmenin boş bir şey olduğunu, insanları maddi ve manevi olarak çökerttiğini anladım. Kendimi tekrar kitaplara verdim." dedi.

Binanın bodrum katındaki jeneratör odasını temizleyerek kitap okuma mekanı haline getirdiğini ifade eden Erdoğan, ileride daha temiz ve güzel bir kütüphane oluşturarak kitap aşkını sürdürmeyi hedeflediğini vurguladı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Fırsat buldukça her gün kitap okuyorum. Kitapların bir kısmını kendi paramla satın aldım bir kısmını da öğretmenler aracılığıyla toparladım. Eş, dost ve arkadaşlarımdan aldığım kitaplar da var. Benim için önemli olan kitap okuyup bir şeyler öğrenmek ve onları yaşamaktır. Amacım bilgiden yoksun olmamak."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.