Böbreklerinizi korumanın 5 yolu

Böbreklerinizi korumanın 5 yolu

Böbrekler tüm beden sağlığınız için hayati önemdedir, bu yüzden onlara iyi bakmanız çok önemli.

Çok sıvı tüketmek, böbreklerinizin fonksiyonunu düzenlemeye yardımcı olacaktır. İdrarınız saman renginde olmalıdır. Eğer daha koyu bir renkteyse yeterince dehidrasyonun, yeterince su içmemenizin habercisi olabilir.

Yazın sıcak havalar boyunca, sıcak şehirlerde, ülkelerde seyahat ederken, veya gayretli bir şekilde egzersiz yaptığınızda, ter ile attığınız suyu geri kazanabilmeniz için normalden çok daha fazla su tüketmeniz gerekir.

Sağlıklı beslenin

Dengeli bir diyet, vücudunuzun ihtiyacı olan tüm mineral ve vitaminleri almanızı sağlar. Çeşitli meyve, sebzeler ve tahılları tüketmek, tamamen buğdaydan makarna, ekmek veya pilav gibi. Çok yağlı veya tuzlu yiyecekleri fazlaca tüketmekten kaçının.

Tansiyonunuzu takip edin

Düzenli olarak kan basıncınızı ölçün. Yükselen kan basıncının semptomu yoktur, fakat böbrek ve kalp problemleri riskini yükseltebilir. Mutlaka tansiyonunuzu ölçtürün. Eğer kan basıncınız olması gerekenden yüksek ise, hekiminiz önerileri ile yaşam tarzınızı değiştirebilir veya eğer gerekli ise ilaç yazarak kan basıncınızı düşürme yoluna gidebilir.

Sigara, alkol içmeyin

Sigara ve alkol kan basıncınızı yükseltir. Yüksek kan basıncı, böbrek hastalıklarının en yaygın nedenlerinden biridir.

Böbreklerinize yardımcı olmak için ince kalın

Çok fazla kilo, kan basıncınızı yükseltir ki bu böbrekleriniz için oldukça kötüdür. Aktivitelere devam ederek ve aşırı yemek yemeyerek sağlıklı bir kiloda kalmaya çalışın. Vücut kütle indeksiniz sağlıklı bir kiloda olup olmadığınızı anlamak için yardımcı bir ölçüdür.

En azından 150 dakikalık hafif-yoğun bir egzersiz hedefleyin, yürümek, bisiklet binmek veya yüzmek gibi… Bunu her hafta tekrarlayın

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.