BM'yi andıran okulda mezuniyet coşkusu

BM'yi andıran okulda mezuniyet coşkusu

Kayseri'de, 51 ülkeden 420 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı.

Törene Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Öğrencilerimiz burada üniversiteyi de bitirdikten sonra dünyanın dört bir tarafında insanlığa hizmet edecekler" dedi.
 
Farklı kültür ve coğrafyalardan öğrencilerin eğitim gördüğü Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olan 125 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Kadir Has Kültür Merkezi'ndeki törende, 51 ülkeden öğrencinin aynı çatı altında buluştuğu okulda 125 öğrenci, diplomalarını alarak mezuniyet heyecanı yaşadı. Törene Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün yanı sıra Tayland'ın Ankara Büyükelçisi Tharit Charungvat, Somali'nin Ankara Büyükelçiliğinden görevliler, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Düzgün, törende, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin aynı ortamda eğitim görmesinin kardeşlik olgusuna ve dünya barışına büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Farklı coğrafyalarda yaşamış ancak eğitim için Kayseri'ye gelmiş öğrencilerin mezuniyet coşkusuna ortak olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Düzgün, "Aynı güneşin altında ısınan, aynı yağmurlarda ıslanan dünya çocukları olarak sizlerin 4 yıl boyunca aynı yatakhaneyi paylaşmanız, sınıflarda aynı havayı teneffüs etmeniz, gerçekten çok güzel. Buradan mezun olan gençlerimizin gelecekte gerek devlet kademelerinde gerekse sivil hayatlarında alacakları görevlerde ben bu kardeşliğin devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

'51 ÜLKEDEN ÇOCUKLARIMIZ VAR'

Okulda eğitim gören 51 ülkeden 500'e yakın öğrencinin beraberce yıllarını geçirmesinin dünya milletleri arasında kardeşliğin tesisi adına çok güzel bir proje olduğunu vurgulayan Düzgün, şöyle devam etti:

"Bugün aramızda Afganistan'dan, Endonezya'dan, Filipinler'den, Tayland'dan, Somali'den, Gürcistan'dan tam 51 ülkeden çocuklarımız var. Bu gençlerimizin bahtlarının açık olmasını diliyorum. Bu öğrencilerimizin çok büyük bir kısmı yine Türkiye'de bulunan çeşitli üniversitelerde öğrenim görmeye devam edecekler. Ülkemiz adına biz onları 4-5 yıl daha üniversite hayatları boyunca misafir etmeye devam edeceğiz. İnşallah üniversiteyi bitirdikten sonra dünyanın dört bir tarafına yayılarak insanlığa hizmet edecekler." Mezuniyet töreninde, öğrenciler, tiyatro ve skeç gösterileri sundu. Öğrencilerin Türkçe okudukları şiirler de davetlilerce ilgiyle izlendi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.