BM'nin yardım tırları da Suriye'ye geçti

BM'nin yardım tırları da Suriye'ye geçti

Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye'ye gönderdiği insani yardımları taşıyan 13 TIR'ın da bugün itibariyle Mardin'in Nusaybin İlçesi Sınır Kapısı'ndan geçti

BM'nin Suriye'ye gönderdiği ve 20 Mart'tan beri Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sınır kapısından gruplar halinde Suriye'ye geçen insani yardımların bulunduğu 78 TIR'dan geriye kalan 13 TIR bugün Nusyabin'den Suriye'nin Kamışlı kentine geçti. Böylelikle 5 gündür insani yardım taşıyan 78 TIR'ın tamamı Suriye'ye geçmiş oldu.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Bölge Sözcüsü Iyad H. Nasr sınırda yaptığı açıklamada, 78 TIR'ın içinde Yatak, Hijyen kiti, ilaç ve tıbbi malzemeler, temel insani yardımlar olduğunu söyledi.

Nusaybin-Kamışlı sınır kapısında herkesin insani yardım sevkiyatına yardım ettiğini söyleyen Nasr, "Birleşmiş Milletler, bu acımasız çatışmanın başlangıcından bu güne kadar geçen 3 yılda, ilk defa Türkiye üzerinden Suriye'ye bu yardımlar ulaştırılmıştır. Çatışmanın tüm taraflarına ve tüm komşu ülkelere dahil olmak üzere Birleşmiş Miletler kuruluşların insani yardım çabalarını kolaylaştırmaları noktasında çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

BM heyeti Nusaybin Kaymakamı Abdulhalim Can'ı da ziyaret ederek, yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Aktif Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.