BMGK'de Ukrayna tasarısı kabul edildi

BMGK'de Ukrayna tasarısı kabul edildi

BM Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen karar tasarısında 12 Şubat'taki Minsk Mutabakatı'nın uygulanması istenerek, taraflara ateşkese tam olarak uyma çağrısı yapıldı.

BM Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen karar tasarısında, Ukrayna'daki çatışmaların durdurulması için 12 Şubat'ta kabul edilen Minsk Mutabakatı'na atıf yapılarak taraflara ateşkese tam olarak uyma çağrısı yapıldı.

Rusya tarafından Konsey'e sunulan ve 15 üyenin de desteğiyle kabul edilen tasarıda, 12 Şubat'ta kabul edilen Minsk Mutabakatı tam metniyle yer alarak buradaki kararların BM Güvenlik Konseyi kararı haline getirilmesi sağlandı.

Tasarıda Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, bağımsızlık ve egemenliğine vurgu yapılarak tüm taraflardan ateşkese tam olarak uymaları ve çatışmalara son vermeleri istendi.

BMGK'da tasarının oylamasından önce yapılan basın açıklamasında da Debaltseve'de devam eden ve çok sayıda sivilin ölmesine neden olan çatışmalardan kaygı duyulduğu belirtildi.

15 Şubat itibarıyla ateşkes kararı alınmasına rağmen Ukrayna'nın bazı bölgelerinde çatışmaların sürmesinden duyulan üzüntüye de vurgu yapılan açıklamada, tüm taraflara Minsk Mutabakatı'na uyarak biran önce çatışmaları durdurma ve AGİT gözlemcilerinin ateşkesin uygulamasını denetlemesine izni verme çağrısı yapıldı.

Açıklamada tutuklulara da insan haklarına saygı çerçevesinde muamele edilmesi istendi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.