BM'den Yemen'e 7,3 milyon dolar

BM'den Yemen'e 7,3 milyon dolar

Birleşmiş Milletler ve Yemen Kalkınma Fonu, BM'nin Yemen'e 7,3 milyon dolarlık fon sağlanması konusunda anlaştı

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen'e 7,3 milyon dolarlık fon sağlayacak. fon için anlaşma Yemen ve BM Kalkınma Fonu arasında imzalandı.

Anlaşma çerçevesinde Yemen'e sağlanacak 7,3 milyon dolarlık fonun, ülkede barışın tesis edilmesi, marjinal grupların toplum hayatına kazandırılması, kadın ve gençlerin de toplumsal hayatta aktif rol alması için kullanılacağı belirtiliyor.

Taraflar ayrıca, Yemen'deki seçim komisyonunun da güçlendirilmesi ve geliştirilmesi konusunda mutabakata vardıklarını açıkladılar.

Yemen'de 2012 yılının başlarında, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in devrilmesinin ardından, ülkede büyük bir kaos başlamıştı. Ülkedeki istikrarsızlık hala devam ediyor.

ŞİDDET OLAYLARI SÜRÜYOR

Yemen’in Taiz kentinde bir subayın kaçırıldığı bildirildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin güney batısındaki Taiz kentinde Zayid Nasır adlı bir teğmen kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından kaçırıldı. Teğmen Nasır'ın kaçırılmadan önce bıçaklı saldırıya uğradığı ifade edildi.
Yemen'de son aylarda özellikle hükümet yetkililerini ve güvenlik güçlerini hedef alan saldırı ve suikastlarda artış yaşanıyor. Yetkililer, eylemlerden "Arap Yarımadası El-Kaidesi" olarak adlandırılan silahlı grubu sorumlu tutuyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.