BM’den Türkiye’ye tam destek

BM’den Türkiye’ye tam destek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile dün akşam telefonda görüştü.

Ban Ki-Moon görüşmede, BM’nin Türkiye’nin terörle mücadelesine tam destek verdiğini vurguladı.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Başbakanın Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile dün akşam telefonda görüştüğü belirtildi. Açıklamaya göre, Ban Ki-Moon görüşmede, son günlerdeki terör saldırıları neticesinde hayatını kaybeden Türk vatandaşları ve şehit edilen güvenlik görevlileri için taziye dileklerini sundu. Görüşmede Başbakan Davutoğlu, başta DEAŞ, PKK ve DHKP-C olmak üzere, Türkiye’nin terör örgütlerine karşı yürütmekte olduğu çok yönlü mücadele ve operasyonlar hakkında bilgi verdi. Davutoğlu, sınır ötesi yapılan harekatın Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkına dayandığını belirtti.

Açıklamada, "Terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin ve dayanışmanın önemini vurgulayan Sayın Başbakan ayrıca Suriye’de çatışmaların başladığı Mart 2011’den bu yana Suriye halkı ve bölge toplumları için ortaya çıkan insani yükün büyük kısmını ülkemizin üstlendiğine dikkat çekmiştir" denildi.
Açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un da Türkiye’nin Suriye’deki insani kriz çerçevesinde üstlendiği büyük yük ve DEAŞ’la mücadele bağlamında oluşturulan uluslararası koalisyona verdiği desteğin uluslararası toplum tarafından takdirle karşılandığını ifade ettiğini ve BM’nin Türkiye’nin terörle mücadelesine tam destek verdiğini söylediği belirtildi.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.