BM'den Türkiye'ye küstah talep

BM'den Türkiye'ye küstah talep

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'ye yardım malzemesi götürdüğü iddia edilen ve Hatay'da aranmak istenen TIR ile ilgili açıklama yaptı.

Sezai Kalaycı'nın haberi:

 BM Genel Seketeri İnsani Acil Yardım Koordinatörü Valerie Amos, "Suriye’ye gidecek yardım tırlarının kontrolden geçmelerini istiyoruz." dedi.

Suriye hükümetinin, ülkeye yapılacak insani yardımların neleri kapsayacağı ve nasıl bir prosedürden geçerek izin verileceğini açıkladığını belirten Amos, "Biz insani yardımların normal yollardan ihtiyaç sahiplerine gönderilmesini destekliyoruz. Suriye hükümeti yardımların hangi işlemlerden geçirilerek yapılacağını daha önce deklare etmişti." dedi.

Suriye’ye giden yardımların birkaç noktada kontrol edilerek ülkeye girişine izin verildiğini hatırlatan Amos, bunun bazen muhalifler, bazen ise hükümet güçleri tarafından yapıldığını kaydetti. Yardım konvoyları ile ilgili yasal işlemlerin yapılması ve gerekli belgelerin temin edildikten sonra gönderilmesi gerektiğini kaydeden Amos, "Bizim arzu ettiğimiz de yardımların belirlendiği şekilde ve tüm yasal işlemlerin yapılmasıyla ulaştırılması. Ancak bölgedeki gerçekler bizim bu isteğimizle pek örtüşmüyor." ifadelerini kullandı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) geçen yıl mülteci kamplarının sınıra çok yakın olmaması konusunda yetkilileri uyardığını hatırlatan Amos, "Kampların sınıra yakın olması durumunda buraların askerileştirilmesi (militarization) sözkonusu olabileceğine dair endişelerimizi dile getirmiştik. Biz askerileştirilme konusunda son derece hassasız." diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.