BM'den sonra bize en fazla Türkiye yardım etti

BM'den sonra bize en fazla Türkiye yardım etti

Duhok Valisi Ferhat Etruşi, Birleşmiş Milletler'den (BM) sonra Irak'taki sığınmacılara en fazla insani yardım ulaştıran ülkenin Türkiye olduğunu bildirdi.

Etruşi, "Irak genelinde BM rakamlarına göre en fazla sığınmacı Duhok'ta bulunuyor. Kentimizde 820 bin mülteci ve sığınmacı barınıyor. Duhok sınırları içinde 20 kampta Suriyeli ve Iraklı 30 bin aile barınıyor. Kampların yanı sıra ev, otel ve inşaatlarda kalanlar da var" dedi. 

"Türkiye çok yardımcı oldu"

Duhok'taki sığınmacıların barındırılmasında ve ihtiyaçlarının karşılanmasında BM'den sonra en çok Türkiye'nin kendilerine yardımcı olduğunu anlatan Etruşi, şöyle konuştu:

"Şırnak Valisi, Duhok'a iki kere geldi. Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, 4 kez Duhok'a gelerek insani durumu yerinde inceledi. Battaniye, gıda, içecek ve diğer temel ihtiyaçlar noktasında bize yardım ettiler. Daha sonra kamp yapmaya karar verdiler. Buradan tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Yardımları gerçekten çok iyiydi. Türkiye, sığınmacıların barındırılması ve ihtiyaçlarının karşılanmasında bize çok yardımcı oldu. BM'den sonra bize en fazla yardım eden ülke Türkiye'dir. BM, 11 bin çadır, Türkiye ise 6 bin çadır kurdu." 

Etruşi, sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası toplumdan daha fazla yardım beklediklerini dile getirdi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.