BM'den Myanmar'a Arakan uyarısı

BM'den Myanmar'a Arakan uyarısı

BM, Myanmar hükümetine Arakan'da gerçekleştirdiği operasyonlarda yerel halkın can ve mal güvenliğine saygı gösterme çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM), Arakan (Rakhine) eyaletinde güvenlik operasyonları gerçekleştiren Myanmar hükümetinden yerel halkın korunmasını istedi.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerine yapılan saldırının ardından Myanmar hükümetinin Arakan'ın kuzeyinde operasyonlar gerçekleştirdiği bildirildi.

Operasyonlar nedeniyle BM dahil olmak üzere bölgedeki insani yardım görevlileri ve yerel Müslümanların seyahatlerinin tümüyle sınırlandığı belirtilen açıklamada, "9 Ekim'den beri neredeyse bölgedeki tüm insani yardım çalışmaları askıya alındı. Birçok uluslararası yardım kuruluşunun ekibi bölgede mahsur kaldı. Artan tansiyon ve korku atmosferi, yerel halkın yaşamını olumsuz etkiliyor." ifadelerine yer verildi.

Güvenlik operasyonlarında masum sivillerin can kaybından ya da mülklerine zarar verilmesinden kaçınılmasının öneminin vurgulandığı açıklamada, BM'nin bu konunun altını özellikle çizdiği kaydedildi.

Açıklamada, BM'nin bu anlaşmazlığın bir an önce çözülmesini ve Arakan eyaletinde yaşayan yerel halkın günlük yaşamlarını özgürce ve barış içinde sürdürmelerinin temin edilmesini umduğu aktarıldı.

Myanmar'da sınır karakollarına düzenlenen saldırıların ardından başlatılan operasyonlarda 42 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.