BM'den mülteci uyarısı

BM'den mülteci uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM), yaklaşan kış aylarında Suriyeli ve Iraklı mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için kullanılacak fondaki eksiklik konusunda uyarıda bulundu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Melissa Fleming, Suriyeli ve Iraklı mültecileri yaklaşan kış aylarına hazırlamak için ayrılan fondaki 58,4 milyon dolarlık eksiğin endişe verici olduğunu söyledi.
 
BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Fleming, yerlerinden edilen Iraklı ve Suriyelilerin sayısının giderek arttığına dikkati çekti.
 
Fleming, "Suriyeli ve Iraklı mültecileri yaklaşan kış aylarına karşı hazırlamak için ayrılan yardım fonundaki 58,4 milyon dolarlık eksik endişe verici. Yardım fonundaki eksiklik kış hazırlıklarımızı kötü etkileyecek ve BMMYK kime öncelik vereceği konusunda zor bir seçim yapmak zorunda kalacak" dedi.
 
Suriyeli mültecilerin bu yıl kamplarda dördüncü kışını geçireceğini ve 1,9 milyon Iraklının bu yıl yerlerinden edildiğini anımsatan Fleming, yardım fonundaki eksiklik nedeniyle birçok mülteciye yeterli yardım ulaştırılamayabileceğini söyledi.
 
BMMYK Orta Doğu ve Kuzey Afrika Büro Direktörü Amin Awad ise önceliğin kıştan en çok etkilenen kamplara, hastalara ve çocuklara verileceğini ifade etti.
 
Awad, BMMYK'nın yaklaşan kışla mültecilerin ihtiyaçlarına tam anlamıyla ne kadar cevap vereceğinden endişe duyduğunu söyledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.