BMden Korkutan Rapor

BMden Korkutan Rapor

Birleşmiş Milletler son raporuna göre küresel ısınma dünya çapında sağlık, ekonomi gibi birçok alanla birlikte gıda ve su kaynaklarını da tehdit ediyor

Dünyaca ünlü bilim adamları milyonlarca insanı etkileyen karbon emisyonu ile mücadele için acil adım atılması çağrısında bulundu.

BM Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nde (IPCC) küresel ısınmanın artık akla gelebilecek hemen yerde hissedildiğinin altı çizildi.

Isınmanın etkileri arasında doğal afetleri ve gıda sıkıntısını körüklemesi hatta savaş riskini artırması gösteriliyor.

DÜNYA HAZIR DEĞİL

IPCC raporunda bilim adamları dünyanın birçok durumda," iklim değişikliği riskine karşı" hazırlıklı olmadığı noktasında birleşti.

Gelecek yıllarda, iklim değişikliğinin getireceği pek çok olumsuz etkinin olacağını söyleyen Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Genel Sekreteri Michel Jarraud, su kaynakları, ekosistem ve şehirlerin risk altındaki alanlar arasında olduğunu ifade etti. Jarraud ayrıca, bu gelişmelerden "En çok zayıflar ve yoksullar etkilenecek." dedi.

Raporda acil bir şekilde harekete geçilmesi çağrısı yapılıyor. Ayrıca insanların dünyada meydana gelen kuraklık, soğuk hava koşulları ve deniz seviyesini yükselten küresel ısınmadan sorumlu olabileceği uyarısında bulunuluyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.