BM'den İsrail'e itidal çağrısı

BM'den İsrail'e itidal çağrısı

Birleşmiş Milletler, 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin dün ölü bulunmasının ardından şiddet olaylarının tırmanışa geçmemesi için İsrail ve Filistin'e itidal çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM), 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin dün ölü bulunmasının ardından şiddet olaylarının tırmanışa geçmemesi için İsrail ve Filistin'e itidal çağrısında bulundu.
 
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, BM'nin Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında üç Yahudi yerleşimcinin ölü bulunmasının ardından dün akşam saatlerinde Batı Şeria'nın kuzeyinde Filistinli bir gencin İsrail ordusu tarafından öldürüldüğünü söyledi.
 
Yine dün akşam saatlerinde 6 Filistinlinin, İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda yaralandığına işaret eden Shamdasani, "Tüm tarafları, bireysel olarak işlemedikleri suçlardan dolayı sivilleri cezalandırmamaları konusunda uyarıyoruz" dedi.
 
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği de İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava ve deniz saldırılarında son günlerde artış yaşandığı bilgisini verdi.
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yerleşimcilerin cesetlerinin dün akşam saatlerinde El-Halil’de bulunmasının ardından güvenlik kabinesini acil olarak toplantıya çağırmış, İsrail Hava Kuvvetlerine ait uçaklar da gece Gazze Şeridi'ne saldırı düzenlemişti. 
 
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, geçen haftaki basın toplantısında İsrailli gençlerin 12 Haziran'da kaybolmasının ardından 500 Filistinlinin tutuklandığını ve yüzlerce evin arandığını kaydetmişti. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.