BM'den Halep'e Gıda Yardımı

BM'den Halep'e Gıda Yardımı

BM Gıda Programı, yerel anlaşma sonrasında Halep'teki 42 bin 500 kişiye bir ay yetecek gıda yardımı gönderdi

Birleşmiş Milletler Gıda Programı (WFP), Suriye'nin Halep şehrinde sağlanan yerel anlaşma sonrasında kente gıda yardımı ulaştırıldığını duyurdu.

WFP Sözcüsü Elisabeth Byrs, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Halep'teki El Va'er bölgesinde 42 bin 500 kişiye bir ay yetecek gıda yardım gönderildiğini söyledi. Byrs, 32 bin 500 kişiye bir ay boyunca yetecek gıda yardımının ise önümüzdeki günlerde yapılacağı açıklandı.

Bölgedeki taraflarla yapılan yoğun görüşmeler sonrasında yardımın ulaştırıldığını ifade eden Byrs, El Va'er bölgesinde toplamda 75 bin kişiye gıda yardımı yapılmış olacağını belirtti.

Her ay 4,2 milyon Suriyeliye gıda yardımı ulaştırmayı hedefledikleri bilgisini veren Byrs, hava durumu ve yakıt sıkıntısı nedeniyle bu hedeflere ulaşmada sorun yaşadıklarını bildirdi.

Byrs, geçen yıl ülkede ulaşması zor olan bölgelerde yaşayan 3,7 milyon Suriyeliye Türkiye ve Ürdün sınırlarından geçerek gıda yardımı ulaştırıldığını ifade etti.

BM'den yapılan son açıklamaya göre, 2 milyon Suriyelinin insani yardıma ihtiyacı bulunuyor. Ülkedeki iç savaş nedeniyle 7,6 milyon kişi yerinden edildi, 3,3 milyon kişi sığınmacı konumuna düştü ve 220 bin kişi hayatını kaybetti, 1 milyon kişi yaralandı. Suriye'deki 4 bin okul kapalı ve 3 milyon okul çağındaki çocuk okula gidemiyor. 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.