BM'den Filistinlilere inşaat malzemesi

BM'den Filistinlilere inşaat malzemesi

BM, Gazze'de gelecek hafta 25 bin ev sahibinin hasar gören konutlarını onarmak için inşaat malzemelerini alabileceğini bildirdi.

BM Genel Sekreteri'nin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry tarafından yapılan açıklamada, BM, İsrail ve Filistin'in uzlaşması sonucu gelecek haftadan itibaren 25 bin ev sahibinin inşaat gereçlerini almaya başlayacakları belirtildi.
Açıklamada, Filistin Ulusal Birlik Hükümeti'nin sürecin nasıl yürütüleceğine ilişkin ayrıca duyuru yapacağı kaydedilerek, evlerin onarımı için temin edilen malzemelerin amacına uygun şekilde kullanımını BM'nin denetleyeceği ifade edildi.
Serry, açıklamasında Filistin Birlik Hükümeti'nin Gazze'nin yeniden imarı konusundaki çabalarına BM'nin başta finansal yardımlar olmak üzere her türlü desteği vereceğini ancak mevcut imkanların da oldukça sınırlı olduğunu vurguladı.
Gazze'nin yeniden inşası amacıyla eylülde varılan anlaşmada, bölgeye BM denetiminde inşaat malzemesi sokulması için İsrail, Filistin yönetimi ve BM arasında "üçlü mekanizma" kurulmuştu. Kurulan mekanizmayla Gazze'de hem özel hem de kamu sektörünün inşaat malzemesi alabilmesi hedefleniyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.