BM'den Felluce'ye insani yardım çağrısı

BM'den Felluce'ye insani yardım çağrısı

BM Dünya Gıda Programı yetkilileri, Felluce'den kaçan sivillerin karşı karşıya kaldıkları durumun içler acısı olduğunu açıkladı

Birleşmiş Millletler (BM), Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'den kaçan 85 binden fazla kişinin karşı karşıya kaldığı "yürekler acısı" durum ve zor koşulların son derece endişe verici olduğunu bildirdi.

BM Dünya Gıda Programı'ndan (WFP) yapılan açıklamada, Felluce'de yerlerinden edilen ve Habbaniya ve Amariyat el-Felluce kamplarında kalanlara yapılan yardımların sadece üç gün yeteceği ve daha fazla yardım yapılması gerektiği ifade edildi.

Aylarca kuşatma altında kalan Felluce'ye insani yardım ulaştırılamadığı ve kente bir an önce gıda ve diğer insani yardım malzemeleri gönderilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Felluce'den kaçan 85 binden fazla kişinin karşı karşıya kaldığı yürekler acısı durum ve zor koşullar son derece endişe verici" ifadesine yer verildi.

Felluce'den kaçanlar arasında genç annelerin ve yeni doğan bebeklerin de olduğuna dikkat çekilen açıklamada, WFP'nin gıda yardımlarına devam edebilmesi için 35 milyon dolar yardım çağrısında bulunuldu.

Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri Felluce'yi IŞİD'ten kurtarmak için 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri ve onlara destek veren silahlı gruplar tarafından kontrol edilen Felluce kent merkezine giderek, kentin IŞİD'ten tamamen geri alındığını açıklamıştı.

BM'nin verilerine göre, Irak'ta geçen yıl haziran ayından bu yana 3 milyondan fazla kişi yerinden edildi.7

 

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.