BM, Yermuk'la ilgili endişeliymiş

BM, Yermuk'la ilgili endişeliymiş

Birleşmiş Milletler, Şam'daki yermuk Kampı'na yardım ulaştırılamaması dolayısıyla endişeli olduğunu açıkladı

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı, 185 gündür Suriye'nin başkenti Şam'da Esad rejiminin ablukası altında bulunan ve yardım malzemesi ulaştırılamayan Yermuk Mülteci Kampı'ndaki yetersiz beslenme şartlarından büyük kaygı duyulduğunu bildirdi.

BM Dünya Gıda Programı Sözcüsü Elisabeth Byrs, BM Cenevre Ofisi'ndeki basın toplantısında bir soru üzerine, Yermuk Mülteci Kampı'ndaki yetersiz beslenme durumunun gittikçe kötüleştiğine işaret etti.

Dünya Gıda Programı'nın son aylarda bölgedeki kamplara defalarca ulaşmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını ifade eden Byrs, bölgede Yermuk gibi benzer sorunlar yaşayan Moadamiye, Naşabiye, Douma ve Harasta gibi alanlar bulunduğunu anlattı.

Byrs, "Biz, özellikle kuşatma altındaki bu alanlarda çocukların ve genel olarak insanların yetersiz beslenmelerinden kaygı duyuyoruz" dedi.

Diğer taraftan Şam'da Esad rejiminin ablukası nedeniyle 44 kişinin açlıktan öldüğü Yermuk Mülteci Kampı'na bugün, insani yardım taşıyan BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) ait bir konvoy da giriş yapamamıştı.

Gıda ve ilaç taşıyan konvoya kampa girmek üzere olduğu sırada ateş açılmış ve konvoy kampa giremeden başkentteki UNRWA merkezine geri dönmek zorunda kalmıştı.
Esad rejiminin 185 gündür abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşanan gıda sıkıntısı üzerine burada yaşayanların ağaç yapraklarıyla beslenmek zorunda kaldığı bildirilmişti.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.