BM Suriyeli sığınmacılar için devreye girmeli

BM Suriyeli sığınmacılar için devreye girmeli

İsveç Entegrasyon Bakanı Ullenhag, Suriyeli sığınmacılarla ilgili BMMYK'nın devreye girmesi gerektiğini belirterek "Türkiye'nin bugüne kadar yapmış olduklarından dolayı Türkiye'ye müteşekkiriz" dedi.

İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, Suriyeli sığınmacılarla ilgili Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) de devreye girmesi gerektiğini belirterek "Türkiye'nin bugüne kadar yapmış olduklarından dolayı Türkiye'ye müteşekkiriz" dedi.
 
Ullenhag, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin savaştan kaçan insanlara insani yardımı çok iyi bir şekilde sunduğunu ifade etti.  
 
"Türkiye Suriye'den gelen mültecilere, insani yardım konusunda mükemmel bir iş yapıyor ve bu konuyu çok ciddiye alarak gerçekleştiriyor" diyen Ullenhag, şöyle devam etti:
 
"Türkiye de bizim İsveç'te yaptığımıza benzer bir yol izliyor. Suriye'den gelen mültecilerin Türkiye'de hayata entegrasyonu söz konusu olduğunda, onların Türkçe öğrenmelerine katkıda bulunuyor. Bununla birlikte iş piyasasına girmelerine yönelik bir takım adımları var Türkiye'nin. Ayrıca Suriyelilere verebileceğimiz mesaj, sizler burada kalacaksanız, bu toplumun bir parçası olarak biz sizleri görmek istiyoruz. Buna yönelik bir takım adımların atıldığını söyleyebiliriz.. Bizler aslında İsveç'te Türkiye'den gelen göçmenlere böyle yaklaştık ve bu da başarılı sonuçlar doğurdu."
 
Her şeyden önce Avrupa ve dünyanın bu konuda Türkiye'ye yardımcı olması gerektiğini vurgulayan Ullennag, "Bu bağlamda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin de devreye girmesi gerekiyor. Türkiye'nin bugüne kadar yapmış olduklarından dolayı Türkiye'ye müteşekkiriz" diye konuştu.
 
"Sığınmacıların öncelikle Türkçe öğrenmeleri gerekiyor" 
 
Entegrasyonla ilgili Türkiye'deki mültecilerin karşılaştığı en büyük sıkıntının dil sıkıntısı olduğuna dikkati çeken Ullenhag, "Türkçe öğrenmeleri gerekiyor. İsveç'te İsveççe konuşuluyor, İsveççe gerekli, Türkiye'de de Türkçe gerekli, dolayısıyla Türkçe öğrenmeleri gerekiyor. Bunun yolu da çocukların eğitim haklarını, eğitim imkanlarını geliştirerek sağlanabilir. Dolayısıyla çocuklar topluma Suriyeli mültecilerin entegrasyonu konusunda bir köprü işlevi görebilirler. İş piyasasına keza girmelerini de kolaylaştırabilir. Biz İsveç'te hala bu alandaki reformlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu politikaların değişikliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz ve umut ediyorum ki bu konuda Türkiye ile işbirliği yapma imkanımız olabilir. Bizlerin bu konuda bir takım deneyimleri var ve bunu paylaşmak isteriz" ifadelerini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.