BM Suriye'de 'kayıp nesil' olmaması için para istedi!

BM Suriye'de 'kayıp nesil' olmaması için para istedi!

Birleşmiş Milletler Suriyeli çocukların "kayıp nesil" olmaması için 1 milyar dolar gerektiğini bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında konuşan BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Patrick McCormick, UNICEF, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Save the Children, World Vision ve diğer bazı örgütlerle birlikte, hükümetleri, yardım kuruluşlarını ve insanları, Suriyeli çocuklar için "Kayıp Nesile Hayır" stratejisine çağırdıklarını belirtti.

Başlatılan kampanyayla Suriye'deki bu çatışmadan etkilenen çocuklar için daha istikrarlı ve güvenilir bir gelecek oluşturulmasını amaçladıklarına işaret eden McCormick, Suriyeli çocukların, toplanabilecek 1 milyar dolarla uygulanabilecek projeler sayesinde yaşadıkları sefalet, izolasyon ve travmadan kurtarılabileceklerini kaydetti.

Bir hafta sonra Kuveyt'te, Suriye'ye insani yardım donörler toplantısı yapılacağını ve burada bu kampanyanın da görüşüleceğini bildiren McCormick, 1 milyondan fazla Suriyeli sığınmacının çocuk olduğuna, bunlardan 425 bininin 5 yaşın altında olduğuna dikkati çekti.

Bu çocukların yaklaşık 5 bininin ailelerinden ayrı olduğunun altını çizen vurgulayan McCormick, Suriye'nin içinde yerinden edilmiş 3 milyondan fazla çocuğun durumunun ise daha da kötü olduğunu vurguladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.