BM: Suriye'de çocuklara bile işkence yapılıyor

BM: Suriye'de çocuklara bile işkence yapılıyor

Suriye'de yaşanan iç savaşın acısını en fazla çocuklar yaşıyor.

Yüz binlerce çocuk iç  savaş sonrasında yaşamlarını  evlerinden uzakta  çok zor şartlarda sürdürüyor. UNICEF'in dünyada çocuklarının çektiği sıkıntıları dile getirdiği  ve geçen hafta yayınladığı raporun ardında bu kez sadece Suriyeli  çocukların yaşadığı dramı anlatan bir rapor da BM tarafından yayınlandı.

Geçtiğimiz günlerde BM tarafından yayınlanan son rapora göre, Suriye'deki çocukların çeşitli güçler tarafından savaştırılmaya zorlandıkları, Suriye rejimi tarafından ise gözaltında da muhtelif işkencelere tabii kaldıkları ve sistematik işkence sonucunda çok sayıda Suriyeli çocuğun öldüğü bildirildi. Raporda üç yıl süren iç savaşta yaşamını yitiren çocuk sayısının on binin üzerinde olduğu belirtildi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne sunulmak için hazırlanan rapor komşu ülkelerdeki mülteci kamplarında yaşayan çocukların, Özgür Suriye Ordusu saflarında Suriye Hükümeti'ne karşı savaştırıldıkları belirtildi.

ÇOCUKLARA İŞKENCE YAPILIYOR

BM raporunda çocuklara uygulanan bazı  işkence yöntemleri arasında  kabloyla dövme, elektrik şoku, el ve ayak tırnaklarının sökülmesi, tecavüz, vücutlarında sigara söndürme, hücreye  hapsi ve yakınlarına uygulanan işkenceyi çocuklara  seyrettirmek gibi tüyler ürpertici yöntemlerin uygulandığı belirlendi.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.