BM Myanmar'da Müslümanların durumunu inceliyor

BM Myanmar'da Müslümanların durumunu inceliyor

BM Acil Durumlar Koordinatör Yardımcısı Kang, Rohingya Müslümanlarını hedef alan çatışmalara sahne olan Myanmar'ın Arakan eyaletini ziyaret ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos'un yardımcısı Kyung-wha Kang, çoğunlukla Rohingya Müslümanlarını hedef alan din odaklı çatışmalara sahne olan Myanmar'ın Arakan eyaletini ziyaret ediyor.

Arakan'a iki günlük ziyareti bugün sona erecek olan BM yetkilisi, Budist-Müslüman çatışmalarının 140 bin kişiyi yerlerinden ettiği Pauktaw ve eyaletin başkenti Sittwe'deki kampları gezdi. Kyung-wha Kang'ın, ziyaretin sonunda Arakan'da insani krize verilen yanıtla ilgili değerlendirme yapması bekleniyor.

Arakan'a gelmeden önce Myanmarlı hükümet yetkilileriyle görüşen Kang, yarın ve cumartesi günü de Kaçin eyaletini ziyaret edecek.

Öte yandan, Sittwe'deki Rohingya eylemcisi Aung Win, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'na bağlı mobil kliniklerin, insanların ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığından şikayet ederek, "Hükümet, kliniklerin kamplarda Sınır Tanımayan Doktorlar'ın gidişiyle oluşan boşluğu doldurduğunu söylüyor ama bu doğru değil" dedi.

Gönüllü kuruluşlar Sınır Tanımayan Doktorlar ve Malteser International'ın kampların kurulduğu bölgelerde faaliyet göstermelerine izin verilmiyor.

Myanmar'da 2012 yılı haziran ayından bu yana aralıklarla meydana gelen Müslüman karşıtı şiddet olaylarında yaklaşık 280 kişi hayatını kaybetti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.