BM mülteci kamplarını yeniden açtı

BM mülteci kamplarını yeniden açtı

BM Tanzanya'daki mülteci kamplarını yeniden açtı. Ülkede yeniden aktifleştirilen kamplara, 50 bin Burundili mülteciyi yerleştirme işlemleri başladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Tanzaya'daki iki mülteci kampını Burundililer için yeniden açtı.
BM'den yapılan yazılı açıklamada, Tanzaya'da, daha önce de kullanılan iki kampın yeniden aktif hale getirildiği belirtildi. Açıklamaya göre, ülkenin kuzeybatısında yer alan iki kampa, daha önce Nyarugusu kampında zor şartlarda altında yaşayan 50 bin Burundili mülteciyi yerleştirme işlemleri başladı.

Tanzanya'daki kamplarda Burundili mültecilerin kalabalık ve kötü şartlarda yaşadığının tespit edilmesinin ardından BM, yönetim ile anlaşma yaparak bu ülkede bulunan eski mülteci kamplarını yeniden açma kararı almıştı.
Burundi'de 10 yıldır iktidarda bulunan Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza, hükümet ile silahlı gruplar arasında 28 Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'ndaki "devlet başkanının yalnızca iki kez seçilebileceğine" ilişkin maddeye rağmen nisan ayında üçüncü kez adaylığını açıklamıştı. Nkurunziza'nın adaylığını tekrar açıklamasının ardından ülkede başlayan şiddet olaylarından dolayı 100 bine yakın Burundili yaşadıkları yerleri terk ederek Tanzanya'ya sığınmıştı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.