BM: Mescid-i Aksa sorunu cuma gününe kadar çözülmezse...

BM: Mescid-i Aksa sorunu cuma gününe kadar çözülmezse...

Birleşmiş Milletler, İsrail'in Mescid-i Aksa üzerinden Müslümanlara uyguladığı zulüm konusunda açıklamalar yaptı. BM'ye göre eğer sorun Cuma gününe kadar çözülmezse, Aksa'daki gerilimde geri dönülmez bir noktaya girilecek.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- Birleşmiş Milletler Ortadoğu Sorumlusu Nickolay Mladenov, Kudüs'te İsrail'in zulümleri ile başlayan ve son günlerde giderek tırmanan gerginlik konusunda uyarılarda bulundu. Mladenov'a göre eğer Mescid-i Aksa'da İsrail'in neden olduğu gerilim Cuma gününe kadar çözülmezse artık gerilimde geri dönülmez bir noktaya girilecek.

İki İsrailli polisin öldürülmesinin ardından Mescid-i Aksa'ya girişlere metal dedektör koyma kararı alan İşgalci İsrail kuvvetleri, ardından gerçekleşen süreçte Filistinlilere adeta zulüm yapıyor. Metal dedektöre karşı eylemlerde bulunan Filistinlilere sert bir şekilde müdahalede bulunan İsrail, Dünya'da da tepki çekiyor.

İslam dini için son derece önemli olan Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara karşı bu şekilde kapatılması pek çok kişiye göre zulüm. Birleşmiş Milletler ise sağduyu çağrısı yapıyor.

BM'nin Ortadoğu Sorumlusu Mladenov'a göre bu gerilim Cuma gününe kadar nihayete ermezse gerilimin geri dönülmez şekilde tırmanması olası. Cuma günü Müslümanlar için en önemli gün ve pek çok Filistinli Cuma Namazı'nı Aksa'da kılmak isteyecek.

Mladenov'a göre bu kriz İsrail-Filistin geriliminin ötesinde bir Ortadoğu gerilimi yapma potansiyeline sahip. Bu nedenle konunun muhattaplarına sağduyu ve itidal çağrısı yapılıyor.

Reuters'ın haberine göre Mladenov İsrail ve Filistin'i tansiyonu daha fazla yükseltmemeleri konusunda uyarıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.