BM: İsraillilerin Filistinlilere saldırıları dörde katlandı

BM: İsraillilerin Filistinlilere saldırıları dörde katlandı

Birleşmiş Milletler’in (BM) açıkladığı istatistiklere göre, İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere bir yılda yaptıkları saldırılar 8 yıl öncesine kıyasla 4 katına çıktı.

Açıklama, İsrail’in Tel Aviv tarafından dahi ‘apaçık terör’ diye nitelenen saldırıları durdurmakta başarısız olduğu iddiasını güçlendirdi. Vandallıkların sonuncusu ise İsrail işgali altındaki Batı Şeria’daki bir camiye dün yapılan saldırı oldu. Caminin kapısı ve halıları ateşe verilirken, duvarlara İbranice ‘Kana kan’ ve ‘Araplar defolun’ yazıldığı bildirildi. Filistinli köylüler, ağaçlarını ve arabalarını yakan, hayvanları öldüren İsrailli yerleşimcilere sopalarla karşılık vermişti.

Bazı Filistinlilerin, saldırgan İsrailli yerleşimcilerin linç edilmesini önlemesi ise takdir toplamıştı. Zaman zaman Yahudilere ait bazı yasa dışı yerleşimleri boşaltan İsrail’in tavrı Filistinlilerce yetersiz ve göstermelik bulunuyor. Filistinliler buna delil olarak bu yerleşimlere Tel Aviv tarafından elektrik, su hizmeti verilmesini; boşaltılan yerleşimlere misliyle yenilerinin eklenmesini gösteriyor.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.