BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne Prens Zeyd seçildi

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne Prens Zeyd seçildi

BM Genel Kurulu, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'ne Ürdün'ün BM Daimi Temsilcisi Prens Zeyd Ra'ad'ın atanmasını konsensüsle onayladı.

Prens Zeyd, bu göreve seçilen ilk Müslüman ve Arap oldu

Prens Zeyd, seçilmesinin ardından BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, bu göreve getirilen ilk Müslüman ve Arap olduğunu belirterek, kendisine verilen destek için teşekkür etti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Navi Pillay'dan boşalacak bu görev için Genel Kurul'a Prens Zeyd'i önermişti. Prens Zeyd, 4 yıl sürecek BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği görevini eylül ayında devralacak.

Prens Zeyd'den boşalacak Ürdün'ün BM Daimi Temsilciliği'ne de Dina Kawar getirilecek. Kawar'ın göreve başlamasıyla 15 üyeli BMGK'da kadın büyükelçi sayısı 6'ya çıkacak.

Merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, BM Genel Sekreterliği'nin bir parçası olarak, dünya genelinde insan saygınlığı ve haklarının korunması için çalışıyor.

BM'de uzun yıllar çalıştı

Haşimi hanedanlığından gelen Prens Zeyd, 1964 yılında Ürdün'ün başkenti Amman'da doğdu. 2000 yılında ABD'li Sarah Butler ile evlenen Prens Zeyd, üç çocuk babası.

Prens Zeyd, 1996-2000 yılları arasında Ürdün'ün BM Daimi Temsilci Yardımcısı, 2000-2007 arasında Daimi Temsilcisi, 2007-2010 arasında da Ürdün'ün Washington Büyükelçiliği görevlerinde bulundu.

BM Daimi Temsilciliği'ne 2010'da yeniden dönen Prens Zeyd, BM görevleri sırasında insan haklarına ilişkin önemli komisyonlarda görev aldı ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni oluşturan Roma Statüsü'ne üye ülkeler parlamento başkanlığını yürüttü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.