BM herkesi üstüne düşeni yapmaya çağırdı

BM herkesi üstüne düşeni yapmaya çağırdı

Birleşmiş Milletler Ukrayna'nın doğusundaki en son gelişmeleri değerlendiriyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna'nın doğusundaki en son gelişmeleri değerlendiriyor.
 
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "Ukrayna'nın doğusunda Rusya Federasyonu ve Azak Denizi sınırındaki çatışmaların güneye doğru yayılarak tehlikeli şekilde tırmanışa geçtiğini" bildirdi.
 
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalarla ilgili en son bilgiler konusunda yaptığı açıklamada, ''eğer doğrulanırsa Ukrayna krizinde tehlikeli bir tırmanışın işareti'' olduğunu bildirdi.
 
Uluslararası toplumun durumun daha da tırmanmasına izin veremeyeceği belirtilen açıklamada, Ukrayna ve Rusya devlet başkanları arasında  26 Ağustos'ta Minsk'te yapılan en son görüşme dahil, Genel Sekreter Ban'ın ''liderlerden çatışmalardan barışçıl bir şekilde çıkılması" bakış açısıyla görüşmelerin devamını istediği aktarıldı.
 
Açıklamada, Ban'ın herkesin Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunarak, çatışmaya barışçıl bir çözüm bulunması için kendi üzerine düşeni yapması gerektiğini belirttiği kaydedildi.
 
Öte yandan BMGK, Ukrayna'daki en son gelişmeler için acil toplanırken, BMGK dönem başkanı İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Mark Lyall Grant, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada; ''Rusya'ya, askerlerini neden Ukrayna toprakları içinde bulundurduğu sorulacak'' dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.