BM: Her 4 Saniyede Bir İnsan Açlıktan Ölüyor

BM: Her 4 Saniyede Bir İnsan Açlıktan Ölüyor

Birleşmiş Milletler (BM) rakamlarına göre dünya genelinde 805 milyon insanın kronik açlık çekiyor ve her 4 saniyede bir insan açlık sebebiyle hayatını kaybediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) rakamlarına göre dünya genelinde 805 milyon insanın kronik açlık çekiyor ve her 4 saniyede bir insan açlık sebebiyle hayatını kaybediyor. CHP Milletvekili İlhan Demiröz, uygulanan yanlış tarım politikalarından biran önce vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.
 
BM Gıda ve Tarım Örgütü’nce (FAO) 16 Ekim ‘Dünya Gıda Günü’ olarak kutlanırken, bu vesilesiyle Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Türkiye’de ve dünyada uygulanan yanlış tarım politikalarından biran önce vazgeçilmesi çağrısında bulundu. FAO’nun 2012-2014 yılı rakamlarına göre 805 milyon insan kronik açlık çekerken, her 4 saniyede bir insan açlık sebebiyle hayatını kaybediyor. Bir başka çarpıcı gerçek ise dünyada açlıktan ölen insan sayısının hastalıklar yüzünden ölen insan sayısından daha fazla olması. Dünyada 37 ülkesinde gıda krizi yaşandığını yansıtan FAO verilerine göre dünyada 750 milyar dolarlık gıda çöpe gidiyor.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.