BM Filistinli tutuklulara 'kayıtsız'

BM Filistinli tutuklulara 'kayıtsız'

Gazze'de bir grup, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara "kayıtsız kaldığı" gerekçesiyle, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ni (BMMYK) protesto etti.

"İntifada Gençlik Koalisyonu"nun çağrısıyla Gazze'deki BMMYK ofisi önünde toplanan grup, kurumun kapılarına, Arapça ve İngilizce "Gençlerin Emriyle Kapanmıştır" yazılı dövizler astı.

Koalisyon üyesi Cemal Yagiy, yaptığı açıklamada, "İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, açlık grevindeki Filistinlilere karşı duyarsız kalıyor. Bu duruma bir an önce müdahil olunması ve tutuklulara yardım edilmesi için resmi makamlara baskılarımızı artıracağız" dedi.

İsrail istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

İsrail hapishanelerindeki 200 Filistinli, "İsrail'in idari tutuklama politikasını" protesto için 24 Nisan'dan bu yana açlık grevi yapıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.