BM, Filistinli çocuklara İsrail propagandası yapıyor!

BM, Filistinli çocuklara İsrail propagandası yapıyor!

Gazze'deki Filistin Hükümeti Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na bağlı okullarda okutulan müfredatın milli değerlere aykırı olduğunu bildirdi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı okullarda izinsiz okutulan müfredatın "milli değerlere aykırı" konular içerdiğini belirterek, buna tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "UNRWA'nın okullarında bakanlığın bilgi ve onayı olmaksızın okutulan müfredatı kınıyoruz. Bu ders programı Filistin toplumunun kültürel yapısıyla bağdaşmıyor. Filistinli öğrencilerin beyinlerini yıkayarak, halkımızı öldürmeye devam eden İsrail işgalini kabul ettirmeyi amaçlıyorlar" denildi.

UNRWA'nın uyguladığı ders programının Filistin tolumunun kültürüne ve İslami değerlere aykırı nüveler barındırdığı ve bunun tehlike arzettiğinin dile getirildiği açıklamada, UNRWA yönetimine söz konusu müfredatın ve kitapların kaldırılmasına yönelik "sert bir mesajın" iletildiği ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.